Wimkoolhaas

In een serie portretten brengen wij leden van Royal FloraHolland in beeld. Ondernemers, denkers en vernieuwers die met elkaar en het management van Royal FloraHolland het gesprek aangaan. Over de vraagstukken waar we als coöperatie voor staan. Bijzondere mensen met eigen ideeën en een gezamenlijke droom: een bloeiende toekomst voor onze coöperatie. We starten met kwekers die aan de basis stonden van de Ledenraad. Per 31 december 2020 namen ze afscheid als Ledenraadslid. Hoe staat het nu met de Ledenraad? Wat is er bereikt voor de leden?

Wim Koolhaas (53)

  • De Bromelia Specialist
  • Regio Zuid- en Noord-Holland
  • Getrouwd, vader van drie kinderen
  • Van 1 januari 2019 tot 31 december 2020 Ledenraadslid van Royal FloraHolland

"De balans tussen bedrijf en privé moet goed zijn. Binnen de Ledenraad merk ik dat er op een aantal zaken extra gas moet worden gegeven. Die tijd heb ik nu niet. Het is niet eerlijk naar mezelf en anderen om dan te blijven zitten. Daarom treed ik terug als Ledenraadslid. Natuurlijk vind ik het jammer om te stoppen, hoor. Als ik van Aalsmeer naar Naaldwijk rijd, ben ik enorm trots. Dan kom ik langs drie grote bedrijven. Die heb ik mede helpen besturen! Hier gebeurt echt wat. Voor ons Hollanders is het misschien heel normaal. Maar buitenlanders zijn vaak jaloers op hoe wij onze afzetmarkt hebben geregeld."

"De Ledenraad is de afgelopen jaren echt een spreekbuis geworden. De Raad van Commissarissen voelt zich meer gesterkt. Ze krijgen meer informatie vanuit de leden. En de directie kan veel beter klankborden. Met input van alle leden, groot en klein.
Van de Ledenraad verlang ik dat ze het de directie lastig maakt. We moeten er kritisch op blijven dat de verhouding tussen Ledenraad, directie en Raad van Commissarissen goed blijft. Dat we echt samen optrekken. En dat we kritisch blijven op elkaar."

"Leden roep ik op om toch vooral met input te komen. Hou het niet binnen de muren van de kwekerij en krop het zeker niet op. Help de Ledenraad met uw inbreng. Dat hoort bij onze coöperatie."