Royal floraholland ook plantenklokken over op beeldveilen

We werken stap voor stap naar een landelijke digitale veiling met nieuwe logistiek. Ons huidige verdeelproces vormen we geleidelijk om naar vraaggestuurd orderpicken. Met deze nieuwe logistiek kunnen producten straks betrouwbaar en snel bij u worden afgeleverd.

Eén van de consequenties van onze nieuwe logistiek is dat er geen karren meer voor de klok langs kunnen rijden. Bloemen worden al een tijd niet meer fysiek geveild. Deze zomer rijden ook de plantenkarren in Naaldwijk en Aalsmeer niet meer voor de klok langs.

In drie fases over op beeldveilen

Op maandag 19 juli starten wij in drie fases met de uitrol van beeldveilen van planten. Vanaf 19 juli starten we eerst met het beeldveilen van groene planten. Vanaf 2 augustus volgen de bloeiende planten en vanaf 16 augustus zijn de outdoor planten aan de beurt. Wanneer een productgroep exact aan de beurt is, leest u in het veilschema. Deze maken we op woensdag in de week voorafgaand bekend.

Betrouwbare productfoto's zijn cruciaal

Om tot een aankoopbesluit op een digitale marktplaats te komen, is het van belang dat kopers geleverd krijgen wat hen is beloofd. Betrouwbare productfoto's en -informatie worden nóg belangrijker. Verreweg de meeste aangeleverde aanvoerinformatie is juist en betrouwbaar. Er gaat dus al heel veel goed. Maar nog steeds zijn de aanvoerinformatie en de foto's soms onjuist of niet representatief. In de aanloop naar beeldveilen pakken wij dit nog intensiever aan.

Zo worden de kwaliteitscontroles van de betreffende productgroepen in de weken voor de implementatie van beeldveilen geïntensiveerd. We gaan vaker controleren, niet strenger. Ook is voor plantenkwekers RFH photo beschikbaar: deze app vergemakkelijkt het maken van kwalitatieve productfoto's. Wij helpen plantenkwekers bij het gebruik van RFH photo. Zo staat het RFH photo-team voor hen klaar voor vragen of begeleiding. Desgewenst komen zij bij kwekers langs voor persoonlijke ondersteuning. Hiervoor kunnen kwekers contact opnemen met het Klant Contact Center. Binnenkort is RFH photo ook beschikbaar voor bloemenkwekers en inkopers.

Meer informatie