Royal floraholland martien vd weijden

In een serie portretten brengen wij leden van Royal FloraHolland in beeld. Ondernemers, denkers en vernieuwers die met elkaar en het management van Royal FloraHolland het gesprek aangaan.

Over de vraagstukken waar we als coöperatie voor staan. Bijzondere mensen met eigen ideeën en een gezamenlijke droom: een bloeiende toekomst voor onze coöperatie. We starten met kwekers die aan de basis stonden van de Ledenraad. Per 31 december 2020 namen deze leden afscheid als Ledenraadslid. Hoe staat het nu met de Ledenraad? Wat is er bereikt voor de leden?

Martien van der Weijden (68)

  • Excellent Orchids/ snijorchideeën, pioenen en zaadteelt
  • Regio Haarlemmermeer
  • Getrouwd, drie kinderen

"We leven nu in erg spannende tijden. Misschien wel de spannendste ooit. Corona, Brexit. Maar ook digitalisering, logistiek, internationale betalingen en certificering. Het kan gewoon niet anders dan dat we hierin meegaan. Anders raken we ons bestaansrecht kwijt. Als coöperatie kunnen we hier echt iets in betekenen, samen. De Ledenraad heeft daar een belangrijke rol in."

"Qua ledenbetrokkenheid hebben we de afgelopen jaren een goede slag gemaakt. We worden nu veel beter meegenomen in alles wat speelt bij Royal FloraHolland. Positief om dit mee te maken. Twee jaar geleden zijn we heel enthousiast begonnen als Ledenraad. Het is nu zaak om de raad te blijven onderhouden én ondersteunen - vanuit de raad zelf en vanuit het team Ledenraad van Royal FloraHolland. Met blijvend oog voor diversiteit in samenstelling. En met voldoende contact met de leden. Blijf hen betrekken. En tot slot: blijf kritisch op de rol van de Ledenraad. De raad moet voldoende invloed uit kunnen blijven oefenen. En ook afstand kunnen nemen als het op uitvoering aankomt."

"Zelf zal ik me niet gaan vervelen. Ik heb drie kleinkinderen, mijn kinderen hebben eigen bedrijven. En ik ben vrijwillig schuldhulpmaatje. Natuurlijk blijf ik volgen wat er in de Ledenraad gebeurt. Hopelijk zijn er snel weer fysieke bijeenkomsten. Dat ontmoeten, dat zal er voor mij altijd wel in blijven zitten. Zo blijf je toch betrokken."