Royal floraholland floriade expo 2022

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouw-tentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan, samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Het thema ‘Growing Green Cities’ staat centraal.

Op 60 hectare verwacht de Floriade in 178 dagen twee miljoen bezoekers te mogen ontvangen.

Realisatie kascomplex door V8 Architects en Bom Group

Het kascomplex is dé plek waar de Nederlandse Tuinbouw zich in de breedste zin van het woord gaat presenteren aan de wereld. De kas is maar liefst 10.000 m². V8 Architects uit Rotterdam tekende het ontwerp en Bom Group uit Hoek van Holland gaat het kascomplex bouwen.

Adviesraden weer bijeen

Eind mei jl. kwam de adviesraad Bloemen & Planten en adviesraad AGF weer bijeen om samen na te denken over de invulling van het kascomplex. De uitvoering en inrichting van het kascomplex is erop gericht om zowel de bezoekers als de buitenlandse (handels)delegaties mee te nemen in de innovaties en ontwikkelingen op het gebied van onder andere kringlooplandbouw, klimaatadaptatie, biodiversiteit en voedselvoorziening. Het complex biedt tal van mogelijkheden om de Nederlandse tuinbouw te presenteren.

Bekijk een video over de rol van de adviesraden Bloemen & Planten en Aardappelen, Groenten en Fruit (AGF) met betrekking tot de inrichting van het kassencomplex: The Green House:

Heleen Valstar hoofdarrangeur belevingskas

De selectiecommissie Floriade Expo 2022 heeft na zorgvuldige afweging gekozen voor Heleen Valstar als arrangeur voor de inrichting van de belevingskas op Floriade Expo 2022. Zij wordt verantwoordelijk voor het ontwerp met als thema 'Green Love', de organisatie, de regie, de invulling en de realisatie van deze kas. "Mijn ambitie is om in de belevingskas een show te creëren die geweldig, mooi, inspirerend, educatief en interactief is. Bezoekers zullen worden verrast door kennis, ideeën en activiteiten. Als bezoekers de kas binnenkomen, voelt het als een andere wereld, waar je je gezond en gelukkig voelt, alsof je op vakantie bent. Voor de bezoekers van Floriade Expo 2022 zal de belevingskas een onvergetelijke ervaring blijven", vertelt Heleen Valstar.

Heeft u als bedrijf interesse in deelname en depromotionele mogelijkheden in de kas? Neem voor meer informatie contact op via heleen@heleenvalstar.nl.

Deelname Royal FloraHolland aan Floriade 2022

De invulling van de deelname vanuit Royal FloraHolland en de mogelijkheden voor onze leden aan de Floriade wordt nu uitgewerkt. Na de zomer leest u meer hierover.

Nieuwsgierig en meer lezen

Bent u nieuwsgierig naar de Floriade Expo 2022 en wil u meer zien, lezen of weten? Op deze website vindt u nog veel meer informatie. Ook kunt u zich hier inschrijven op de nieuwsbrief en zo op de hoogte blijven.