Royal FloraHolland - "Het ‘bijten’ komt vanuit de Ledenraad nog niet genoeg uit de verf"

4 januari 2021
Fransvandenbos

In een serie portretten brengen wij leden van Royal FloraHolland in beeld. Ondernemers, denkers en vernieuwers die met elkaar en het management van Royal FloraHolland het gesprek aangaan. Over de vraagstukken waar we als coöperatie voor staan. Bijzondere mensen met eigen ideeën en een gezamenlijke droom: een bloeiende toekomst voor onze coöperatie. We starten met kwekers die aan de basis stonden van de Ledenraad. Per 31 december 2020 namen ze afscheid als Ledenraadslid. Hoe staat het nu met de Ledenraad? Wat is er bereikt voor de leden?

Frans van den Bos (63)

  • Bougainvillea Kwekerij de Wintertuin
  • Regio Westland-Oost
  • Getrouwd, vader van vijf kinderen en opa van vier kleinkinderen
  • Van 1 januari 2019 tot 31 december 2020 Ledenraadslid van Royal FloraHolland

"De Ledenraad was voor mij een bijzonder mooie periode. Ik had het nooit willen missen. Zoveel mensen leerde ik kennen. Allemaal ondernemers, net als ik. Die in deze prachtige sector hun boterham verdienen. En dat doen we op onze eigen manier. Dat maakt me trots!"

"Ik was ook al betrokken bij de Adviesraad. De hele structuurwijziging heb ik van dichtbij meegemaakt. Ik denk dat het nieuwe besturingsmodel een heel goede keus is. Daar sta ik achter. Alleen de driehoek directie, Raad van Commissarissen en Ledenraad kan nog beter. Nu zijn nog niet alle partijen even sterk. Het 'bijten' komt vanuit de Ledenraad nog niet genoeg uit de verf. We trekken onze lip op en kijken raar. Daar blijft het bij. De Ledenraad mag dus nóg sterker worden. Het fundament ligt er. Nu is het zaak om door te pakken."

"Vanuit de Ledenraad was ik van heel dichtbij betrokken bij het Noodfonds Sierteelt. De snelheid en correctheid waarmee we dit hebben opgepakt is bijzonder. Dit laat voor mij heel mooi de kracht van de coöperatie zien."

"Ik zie Royal FloraHolland als een verlengstuk van mijn bedrijf. Zonder coöperatie hadden we nooit zo'n koopkracht gehad. Ik blijf ontwikkelingen daarom op de voet volgen. Ook nu ik geen lid van de Ledenraad meer ben."