“Glazen Tulp Award biedt goede exposure en dat is precies wat je nodig hebt”

9 augustus 2021
Beurzen & events
Producten
Ter laak

Om kwekers en veredelaars te stimuleren duurzamer te worden, heeft Royal FloraHolland De Glazen Tulp Award in het leven geroepen. Een prijs voor de beste marktintroductie op gebied van bloemen en planten. Ter Laak Orchids viel afgelopen december in de prijzen in de categorie Kamerplanten bloeiend. Wat heeft deelname aan de Glazen Tulp Award hen gebracht?

Wat je met passie kweekt, zet je met zorg in de markt. Dat geldt zeker voor de introductie van Noviteiten en concepten. Zij verdienen extra aandacht. Daarom zetten we deze producten in de schijnwerpers met de Glazen Tulp verkiezing. De Glazen Tulp wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste marktintroductie in vijf categorieën. In de categorie Kamerplanten bloeiend sprong Phalaenopsis Marvellous Pink van Ter Laak Orchids er vorig jaar uit. De jury: "Het is zeer moeilijk om in deze cultivar te vernieuwen, maar het is ze gelukt!"

"Door het winnen van deze award hebben wij veel extra exposure gekregen voor ons nieuwe concept 'Marvellous'", vertelt Shirley Barendse, marketing & communicatie specialist bij Ter Laak Orchids. "De uitreiking was al een moment op zich, maar daarna was onze Marvellous ook vertegenwoordigd op noviteitenparades en (online) beurzen. Hierdoor werd het nieuwe concept in de markt gezien en gewaardeerd. Daarnaast is het winnen van de Glazen Tulp natuurlijk een mooie waardering voor onze collega's."

Mooi podium voor nieuwe concepten

"Waarom bedrijven met noviteiten mee zouden moeten doen aan deze verkiezing? De Glazen Tulp Award is een mooi podium om een nieuw concept in de keten bekend te maken. Goede exposure en dat is precies wat je nodig hebt", zegt Shirley. Of ze dit jaar weer meedoen met een 'aanstromend talent' kan ze nog niet met zekerheid zeggen. "Wij doen aan eigen verdeling en zijn continu bezig met productontwikkeling. Er komen weer mooie dingen aan! Of we dit jaar of volgend jaar deelnemen is nog even de vraag, maar we hopen weer te verrassen! To be continued…"

Meer over de Glazen Tulp

Ook dit jaar worden de Glazen Tulp Awards uitgereikt aan de beste markintroductie. U kunt uw noviteit nog aanmelden voor de tweede stemronde.