Pact challenge

De provincie Zuid-Holland wil in 2050 100% circulair zijn. Een van de speerpunten daarbij is de aanpak van plastic. Daarom zijn er twee P>ACT challenges waar u aan mee kunt doen. Heeft u de oplossing voor het verminderen van plastic verpakkingen in de tuinbouw? Of een idee om een circulaire plasticindustrie te realiseren? Een innovatieve oplossing maakt kans op 50.000 euro om het daadwerkelijk te ontwikkelen.

Plastics komen voor in veel producten. Toch wordt er nog weinig nagedacht over hoe we het gebruik van plastics circulair kunnen maken, door gebruik te voorkomen, hergebruik te stimuleren en ook op een juiste manier te recyclen. Het grootste deel van het plastic wordt verbrand en een klein deel belandt in het milieu. Hier wil de provincie Zuid-Holland vanaf, zodat we zuinig omgaan met grondstoffen én zorgen voor zo min mogelijk milieuvervuiling. Gelukkig zijn er ontzettend veel innovatieve ondernemers om ons daarbij te helpen. Bekijk de video voor enkele voorbeelden:

Heeft u een idee? Lees hieronder meer over de P>ACT challenges.

Challenge 1: Verminderen van plastic verpakkingen in de tuinbouw

De tuinbouw maakt grootschalig gebruik van eenmalige plastic verpakkingen. Met innovatieve producten en systemen wil de provincie dit tegengaan. Bent u die wereldverbeteraar met een oplossing om verpakkingen te vervangen of een plan voor een slim retourlogistieksysteem? Stuur uw voorstel in en help mee!

Challenge 2: Oplossingen voor een circulaire plasticindustrie

De provincie gaat voor een 100% circulaire kunststofketen in 2050. Om dit te behalen zijn slimme innovaties nodig. Vanuit technisch, filosofisch, praktisch en theoretisch oogpunt: ze staan open voor ideeën vanuit alle fronten. Of het nou gaat om een digitale toepassing voor het organiseren van de plasticindustrie, een technische oplossing voor het grootschalig recyclen van plastics of een vernieuwend circulair businessmodel.

Meer informatie?

Bedrijven kunnen zich vanaf maandag 5 juli 2021 inschrijven. Op maandag 13 september 2021 sluit de inschrijving.