Royal floraholland floriworld exterieur

Na maanden gesloten te zijn geweest vanwege corona, gaat FloriWorld deze week weer open! Precies een jaar na de opening is de nieuwste bloemen- en plantenexperience van Nederland weer klaar om toeristen te ontvangen vanuit binnen- en buitenland.

De attractie in Aalsmeer sloot begin november 2020 haar deuren. De indoor thema-attractie over bloemen en planten kende door corona een zeer ongelukkige start. Vier maanden eerder was de officiële opening, die eigenlijk al in mei 2020 plaats had moeten vinden. Nu de coronacijfers hard dalen en er steeds meer sprake is van versoepelingen van de coronamaatregelen in zowel Nederland als in de ons omringende landen, opent FloriWorld per 1 juli haar deuren weer.

Selfies tussen bloemen en planten

Tijdens de sluiting hebben de mensen van FloriWorld zeker niet stilgezeten. Er is een aantal extra photo booths bijgekomen, om leuke selfies te maken tussen de bloemen en planten. Net als voor de tijdelijke sluiting kan de bezoeker met een RFID chip zelf zijn of haar persoonlijke bloem en plant- voorkeuren aangeven. De favoriete bloemen, planten en foto's worden verwerkt in de verschillende shows, waardoor FloriWorld écht een persoonlijke beleving wordt. Bezoekers lopen zelfstandig door de veertien verschillende shows en ruimtes waarin ze op spectaculaire wijze de magie van echte en virtuele bloemen beleven.

Bekijk de trailer:

Het Experience Center voor de Sierteelt staat op het terrein van de bloemenveiling in Aalsmeer. Royal FloraHolland is een van de founding partners. FloriWorld wil in de toekomst jaarlijks 300.000 tot 400.000 bezoekers trekken. Al die bezoekers kunnen na de coronacrisis hun bezoek combineren met een bezoek aan de veiling in Aalsmeer, dat later deze zomer heropent.