Royal floraholland enquetes uw bijdrage telt

Binnen Landelijk Veilen richten wij ons op drie onderdelen: de digitale veiling, een nieuwe manier van logistiek en kwaliteit & klantbeleving. Deze zomer vragen wij diverse inkopers deel te nemen aan diverse enquêtes over deze onderwerpen. Zo halen wij input op over diverse onderwerpen en voeren daarmee verbeteringen door. We geven u graag een update over de lopende en nog komende enquêtes.

Het verbeteren van aanvoerinformatie

Het programma Kwaliteit van Royal FloraHolland richt zich op het verhogen van de betrouwbaarheid van de aanvoerinformatie en op het verbeteren van de inkoopbeleving bij het veilen. Het is belangrijk dat inkopers kunnen vertrouwen op de juistheid van de kwaliteits- en sorteringsinformatie van de producten die zij inkopen.

In mei hebben we aan inkopers gevraagd hoe Royal FloraHolland de betrouwbaarheid van aanvoerinformatie kan verbeteren. De enquête is ingevuld door bijna 200 respondenten. De resultaten van dit onderzoek worden momenteel verwerkt. Binnenkort delen we deze met u.

Inkopen op de digitale veiling

Royal FloraHolland ontwikkelt de digitale veiling en integreert deze met Floriday. De digitale veiling wordt technisch nieuw. Maar de functies - die u nu al kent van Kopen op Afstand en FloraMondo - blijven gelijk. Er komen in de digitale veiling wel nieuwe functies bij om het inkopen nog verder teverbeteren.

Samen met ontwikkelaars en inkopers organiseren we iedere twee weken workshops. Hierin werken we aan inzichten en functies die de (toekomstige) digitale veiling kunnen verbeteren. Dat levert al veelbruikbare input op. Met een enquête willenwe nog meer input ophalen. We zijn benieuwd welke functies u als inkoper gebruikt in de voorbereiding om in te kopenop het klokaanbod (klokvoorverkoop en veilen). Mogelijk heeft u nog suggesties voor nieuwe functies. Ook die ontvangen wij graag.

De enquête is vorige week uitgestuurd aan nationale en internationale inkopers. Heeft u de enquête niet ontvangen of wilt u ook uw input geven over functies voor de digitale veiling? Neem dan contact op met het Klant Contact Center en vul de enquête in.

Onderzoek naar tijdvaklevering

Ook zijn wij benieuwd welke behoeften inkopers hebben rondom de toekomstige aflevering van hun ingekochte klok(voorverkoop) producten. Met die input kunnen wij in de toekomst op maat en naar behoefte gaan uitleveren. Binnenkort sturen wij hierover een enquête uit. Houd hiervoor uw mailbox in de gaten.