Royal floraholland ook plantenklokken over op beeldveilen

Op de exportlocaties van Royal FloraHolland worden verschillende inkoopmethoden gehanteerd. Zo is het nu nog mogelijk om in Aalsmeer en Rijnsburg via spraak of via aantallen drukken in te kopen, waar in Naaldwijk alleen via aantallen drukken ingekocht kan worden.

Nu veilen we nog afzonderlijk op de drie exportlocaties van Royal FloraHolland: Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg. We gaan naar een landelijke, dus locatie-onafhankelijke, digitale veiling toe. Daar brengen we vraag en aanbod van onze drie exportlocaties samen in één digitale (wereldwijde) marktplaats.

In aanloop hierop worden de verschillende inkoopmethoden gelijkgetrokken. We gaan daarbij voor aantallen drukken. Dit houdt in dat een koper eind dit jaar niet meer met audio (spraak) zijn koopintentie op de veilingklokken van Royal FloraHolland kan aangeven, maar alleen middels het drukken van een aantal. Dit geldt voor alle veilgroepen.

Het vernieuwde aantallen drukken

Diverse inkopers hebben de afgelopen periode hun zorgen geuit over functionaliteiten die niet bij aantallen drukken beschikbaar zijn. Daarom ontwikkelden wij alternatieven voor opties die komen te vervallen als spraak niet meer mogelijk is. Met het vernieuwde aantallen drukken kunnen inkopers nu gebruikmaken van de volgende functionaliteiten:

 • Stel zelf uw toetsenbord in. Het is vanaf nu mogelijk om:
  • Het aantal '7' en het aantal '11' in te kopen via de toetsen O en P;
  • Aantallen fusten of stapelwagens toe te wijzen aan 12 vrij in te delen toetsen;
  • Aantallen te verwijderen van een bepaalde toets;
  • Via een toetsencombinatie een aantal in te kopen via de spatiebalk.
 • U kunt met een toetsencombinatie een Spoedkoop doorgeven (alleen beschikbaar in Rijnsburg);
 • Het blijft mogelijk om een abuismelding te doen. Als u bij de volgende partij de klok hoog in de prijs vastzet, zal de Veilingmeester een audioverbinding openzetten.

Ontdek de mogelijkheden

Op advies van het Begeleidingsteam Landelijk Veilen en individuele gesprekken met inkopers, geven wij inkopers de tijd om aan (het vernieuwde) aantallen drukken te wennen. Op alle exportlocaties is het nu al mogelijk om aantallen te drukken. Ook kunnen inkopers op testklok T60 op ieder gewenst moment oefenen met het inkopen via het drukken van een aantal.

Gebruikt u nu nog audio (spraak) voor uw inkopen op de klok? Dit is eind dit jaar niet meer mogelijk. Bereid u goed voor en stap daarom nú al over op aantallen drukken.

Wij helpen u graag

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag in uw overstap naar aantallen drukken en komen desgewenst bij u langs op een van onze exportlocaties. Neem hierover contact op met het Klant Contact Center.