Royal Flora Holland Bloemboeketten op kar 20160510 01

Het verhogen van de betrouwbaarheid van de productinformatie en -foto’s is van cruciaal belang voor het goed functioneren van de marktplaats en voor het verbeteren van de inkoopbeleving van kopers bij het veilen. Dit wordt nóg belangrijker in een wereld die verder digitaliseert en internationaliseert. Door intensivering van de controles wordt de productinformatie al beter, maar er moet nog veel meer verbeteren. Daar werken we aan. Samen met kopers én met aanvoerders.

Dagelijks, vóór aanvang veilen, controleren onze keurmeesters gericht op mogelijk afwijkende elementen zoals kwaliteits- en sorteerkenmerken en productfoto's. Verreweg de meeste aangeleverde aanvoerinformatie is daarbij juist en betrouwbaar. Er gaat dus eigenlijk al heel veel goed. Maar nog steeds zijn de productinformatie en de -foto's regelmatig onjuist of niet representatief. En daarbij gaat het, in absolute aantallen, nog om veel partijen. Kopers hebben daar veel last van.

Waar werken we aan?

In aanloop naar een landelijke, digitale veiling - waar fysieke producten niet altijd meer op een van onze locaties aanwezig zijn - worden betrouwbare productfoto's en -informatie nóg belangrijker. Daarom werken we de komende periode samen met kwekers en kopers verder aan het verbeteren van productinformatie, productfoto's, de Quality Index en het reclamatieproces.

Wij gaan kwekers waar nodig helpen om de door hen opgegeven productinformatie te verbeteren. Zo worden kwekers die daar moeite mee hebben ondersteund om zelf goede productinformatie (inclusief de juiste productfoto's) aan te leveren. Ook verbeteren we de huidige Quality Index. Dat is de graadmeter die op het klokfront wordt getoond en het betrouwbaarheidsniveau van een kweker weergeeft. Daarin gaat ook de data van de correcties op aanvoerinformatie meegenomen worden.

Om eventuele klachten snel en efficiënt af te handelen, wordt het reclamatieproces voor kopers over de drie exportlocaties gelijkgetrokken en laagdrempeliger ingericht.

Wist u dat...

  • bij 96,5% van alle gecontroleerde partijen de productfoto goed is en bij 3,5% niet;
  • bij 94,7% van alle gecontroleerde partijen de productinformatie klopt en dat de productinformatie bij 5,3% afwijkt;
  • een relatief kleine groep aanvoerders die slechts 5% van alle partijen aanvoert, zorgt voor 30% van alle reclamaties. Door slim gebruik te maken van historische data krijgen we deze reclamaties steeds scherper in beeld. Hierdoor kunnen we steeds effectiever controleren en reclamaties voorkomen.

Bekijk alle cijfers van de maand februari in onderstaand dashboard.

Maandelijks dashboard

Met onderstaand dashboard geven we u maandelijks een inkijkje in de statistieken over de betrouwbaarheid van productfoto's, van productinformatie en het aantal reclamaties. Klik op de afbeelding om alle informatie goed te kunnen lezen.

Royal Floraholland Landelijk Veilen Kwaliteit Klantbeleving Dashboard Februari