Royal FloraHolland | Aalsmeer Schoon: samen de mouwen…
Terug naar overzicht

Aalsmeer Schoon: samen de mouwen opstropen voor een schoner Aalsmeer

4 december 2023

Aalsmeer Schoon 2023 Royal FloraHolland hesjes
De jaarlijkse opschoondagen in Aalsmeer zijn weer achter de rug. Tien dagen lang ruimden medewerkers van Royal FloraHolland tijdens deze Aalsmeer Schoon het zwerfafval op in het binnengebied en het buitenterrein. Daarmee is Aalsmeer klaar voor een frisse start, maar daar blijft het niet bij. Ook in Naaldwijk gaan we in het voorjaar van 2024 aan de slag. Help je mee?

Sacha Smit, Teammanager Locatiemanagement RE&FM bij Royal FloraHolland in Aalsmeer is enthousiast: “Meewerken aan de Opschoondagen Aalsmeer is een energizer! Je ziet meteen resultaat van het werk. En het is ook nog eens leuk om met medewerkers van onze dienstverleners Facilicom en Kras Recycling én collega’s van andere afdelingen binnen Royal FloraHolland aan de slag te zijn!”

Terugblik op Aalsmeer Schoon 2023

Weten hoe het eraan toeging tijdens Aalsmeer Schoon? Bekijk hieronder de aftermovie.

Na de actie is de hub in Aalsmeer weer lekker opgefrist. Sacha: “Het is nu zaak om het samen netjes te houden met alle gebruikers van onze hub.” De jaarlijkse actie werpt volgens Sacha wel degelijk zijn vruchten af. “Vorig jaar kregen we met veel meer groot vuil te maken dan dit jaar. Dit jaar viel de spinrag en het stof en vuil langs de muur en bij de filters op. Ook bij onze grofvuilronde op 16 en 17 november is niet veel grofvuil ingeleverd. In maart dit jaar haalden wij bij een soortgelijke ronde nog wel veel printers, bureaustoelen en andere hardware op.”

Boxhouders laten volgens Sacha nog steeds veel troep achter op stapelwagens. Daarom halen collega’s van de afdeling Logistiek twee keer per dag het materiaal op met stapelwagens. Zij leveren dat af bij de vuilverwerking. Sacha: “Dat helpt. We zien nu minder zwerfafval en het ziet er opgeruimder uit. Maar we willen er natuurlijk wel naar toe dat boxhouders de weg naar het milieu-eiland en de gemeentelijke milieustraat zelf weten te vinden.”

Opgeruimd staat netjes!
Tijdens de opschoondagen in Aalsmeer is maar liefst 4.160 kg aan vuil ingezameld en verwerkt. Sacha: “Dat er dit jaar geen bankstellen, koelkasten en magnetrons zijn ingeleverd, helpt enorm. In het pand was het ook schoner dan vorig jaar. Daardoor was er in de tweede week nu ook tijd om het buitenterrein flink aan te pakken!” Sacha is tevreden als de hub in Aalsmeer schoner en veiliger is. Sacha: “Ons doel is dat Aalsmeer bij het Klanttevredenheidsonderzoek over 2023 hoger scoort op het thema reinheid dan bij het klanttevredenheidsonderzoek van 2022. Daar gaan we voor!”


Afval als duurzame grondstof
Onze sector staat voor grote uitdagingen en kansen op het gebied van duurzaamheid. Vanuit Royal FloraHolland zetten we ons actief in om op het gebied van milieu, mensen én organisatie het verschil te maken. Dat doen we onder andere door continu te innoveren en onze impact op het milieu te verminderen. Samen met onze afvaldienstverlener Facilicom zetten we stappen naar een circulaire economie. Collega Auke Boerma, projectmanager van het team Duurzame Ontwikkeling & Kwaliteit werkt hard aan duurzaam afvalbeleid en besloot samen met zijn team om tijdens de Opschoondagen in Aalsmeer de mouwen op te stropen. Auke: “Verduurzamen is belangrijk om de wereld leefbaar te houden voor toekomstige generaties. Daarom willen we alleen nog circulaire grondstoffen gebruiken en zo min mogelijk afval produceren. Verspilling van grondstoffen willen we tegengaan door van afval een waardevolle grondstof te maken. Dat alles begint bij het scheiden van afval en afval op de juiste manier afvoeren. Daar hebben we iedere gebruiker op de marktplaats voor nodig. Deze actie helpt om mensen daarvan bewust te maken.”


Help mee om onze terreinen schoon te houden 
Los van de opschoondagen kun je altijd meehelpen aan een schone werkomgeving. Bijvoorbeeld door afval zelf op te rapen of er melding van te maken bij ons Klant Contact Center (KCC). Dat kan via telefoonnummer T 088 789 89 89 of via Whatsapp. Samen houden we Royal FloraHolland schoon en veilig. Dat is fijn, of je nu een klant, kweker óf een medewerker van Royal FloraHolland bent!