Terug naar nieuwsoverzicht

Betrouwbaar en voorspelbaar afleveren dankzij tijdvakken

21 november 2023

Leendert Jan Plaisier

Het logistieke proces van Royal FloraHolland is vanwege het dagverse karakter van de producten uniek in zijn soort. Het is zo bijzonder dat het sinds jaar en dag een populaire toeristische attractie is. Bezoekers uit binnen- en vooral buitenland zijn steevast onder de indruk van de efficiency waarmee de bloemen hun weg vinden naar de koper. Het is een proces dat nergens anders in de wereld op zo’n grote schaal te aanschouwen is.

Het proces is in de loop van tientallen jaren geoptimaliseerd en geperfectioneerd. Dat is onder meer te danken aan het beschikbaar komen van elektrische trekkers, de standaard stapelwagen en fust en de ontwikkeling van op maat ontwikkelde software voor onze logistiek. En natuurlijk de jarenlange lessen uit de praktijk. Het succes komt mede voort uit de naadloze aansluiting op de logistiek aan kwekers- en koperskant. De nieuwste ontwikkeling in onze logistiek is tijdvaklevering. Dat biedt grote voordelen voor zowel kopers als voor ons.

Toen ik drie jaar gelden startte als COO lag de focus volledig op het zo snel mogelijk afleveren van de producten binnen de door ons voorspelde eindtijd. Zodra de bloemen de koelcel hadden verlaten, was het zaak om ze zo snel mogelijk bij de klant te krijgen. Dit voor alle producten naar alle klanten, zonder onderscheid. Daardoor waren werktijden kort en varieerden die sterk per dag, wat voor medewerkers niet aantrekkelijk bleek toen de arbeidsmarkt krapper werd.

Spreiding van aanvoer biedt kopers voordelen
Het halen van die generieke eindtijd is sindsdien steeds meer onder druk komen te staan. We zijn toen niet alleen intern het gesprek aangegaan of het ook anders kan, maar hebben dat ook met onze klanten gedaan. Uit gesprekken blijkt dat ook steeds meer kopers hun processen en werkwijze stap voor stap aanpassen. Ook zij hebben een uitdaging wat betreft logistieke medewerkers. Spreiding van aanvoer biedt kopers voordelen. Al blijft het primaire belang betrouwbare en voorspelbare aflevering. Dat geldt voor de producten die ze kopen op de klok en voor de directe stroom die wij in opdracht van onze kwekers verwerken.

Een cruciale ontwikkeling voor het verbeteren van de voorspelbaarheid en betrouwbaarheid van afleveren, is afleveren in tijdvakken. In eerste instantie voor de klok. In plaats van te sturen op één eindtijd, blijkt dat kopers een deel van hun gekochte producten juist liever later krijgen. Zij willen net als wij naar spreiding om medewerkers te kunnen binden en efficiënt met ruimte en middelen om te gaan. Ook wil een deel van de kopers hun producten bijvoorbeeld liever niet meer voor 8 uur ontvangen, omdat ze daarmee zelf efficiënter kunnen werken. Met orderpicken is dat mogelijk, als je het systeem de juiste opdracht meegeeft. We maken gebruik van de mogelijkheid die het orderpicken systeem biedt om af te leveren in door kopers gekozen tijdvakken.

Meer zekerheid en voorspelbaarheid
We hebben eerder al Select Delivery-tijdvakken gemaakt voor bijvoorbeeld Klokvoorverkoop (KVV). Maar ook voor het reguliere proces gaan we nu over op tijdvakleveren. Dat biedt de klant meer zekerheid en voorspelbaarheid dan werken met de one-size-fits-all eindtijd. In een pilot afgelopen zomer hebben we dit met succes getoetst. Kopers konden kiezen voor afleveren vóór 11 uur of vóór 12 uur, of voor een combinatie van beide op de locatie waar ze inkopen. Tezamen met Select Delivery voor KVV-aankopen (vóór 08.00 uur) en/of Priority-levering (spoedkoop) kan een koper een flow creëren die naadloos aansluit op zijn processen.

Ook loopt er een pilot voor het later afleveren van klokaankopen met Select Delivery (10.00-13.00 uur) en vóór 12.00 uur geleverd krijgen op een andere locatie; bijvoorbeeld om 12.00 uur geleverd krijgen in Aalsmeer wat gekocht is in Naaldwijk of Rijnsburg. Spreiding van het totaal over meerdere tijdvakken is hierbij voor ons van groot belang en ook nodig om medewerkers langer te kunnen laten werken, beter gebruik te kunnen maken van ruimte en middelen en om betrouwbaar te leveren.

Stijgende lijn sinds de zomer
Als we kijken naar de cijfers hebben we sinds de zomer de stijgende lijn te pakken. De tijdvakken voor regulier afleveren en Select Delivery in combinatie met een aantal gerichte verbeteringen in het systeem én minder fouten bij het orderpicken, werpen hun vruchten af. Bij het groeiend aantal kopers die tijdvakken voor het reguliere afleveren hebben ingesteld, blijft de betrouwbaarheid hoog en stabiel op meer dan 98 procent. We zijn nu bezig om de ontvangstwensen van alle kopers per dag in kaart te brengen. Wat opvalt is dat meer dan 50 procent van de handel kiest voor een latere aflevertijd, bijvoorbeeld voor 12.00 uur of zelfs tussen 10.00 en 13.00 uur.

Als straks iedereen tijdvakken heeft gekozen voor het reguliere afleveren, is op de hubs waar we orderpicken geen sprake meer van één eindtijd die varieert per dag. Dat betekent dus ook dat we op dagen met minder volume ook langer de tijd kunnen nemen om alle producten af te leveren. Sterker nog, dat is de afspraak met onze kopers. We gaan stap voor stap en ervaren, leren en optimaliseren telkens voordat we de volgende grote stap nemen. Zo zorgen we ervoor dat kopers kunnen rekenen op kwalitatief goede, betrouwbare en voorspelbare logistieke dienstverlening, ook tijdens verandering. Daar staan we voor, want daarmee dragen we bij aan de doelstelling van Royal FloraHolland; optimale prijsvorming tegen zo laag mogelijke kosten.