Royal FloraHolland | ‘De flexibiliteit van Select Delivery…
Terug naar overzicht

‘De flexibiliteit van Select Delivery bespaart ons kosten’

15 november 2023

Select Delivery
Met Select Delivery krijg je als koper steeds meer mogelijkheden om het aflevermoment te bepalen. Je kunt nu zelfs per dag en per koperplaat beslissen of je een tijdvak wilt activeren. Alex van Duyn van Lion Fleurex maakt hier sinds kort ook gebruik van: ‘Voor één van onze koperplaten gebruiken we Select Delivery en dat voor twee dagen in de week. Die flexibiliteit is handig en bespaart ons kosten.’

Lion Fleurex maakt al sinds de pilot gebruik van Select Delivery voor Klokvoorverkoop, vertelt Alex. “Toen het overging naar een betaalde dienst hebben we het op een gegeven moment uit gezet, omdat we niet al onze handel op alle dagen vroeg nodig hebben.”

De optie om per koperplaat Select Delivery aan te zetten bood dan ook uitkomst, zegt hij. “We merkten dat we voor één specifieke eindklant wel graag de handel met zekerheid vroeg wilden hebben. Dit is een websitebedrijf en zij hebben de handel gewoon vroeg nodig. Nu het mogelijk is om Select Delivery per koperplaat aan te zetten, nemen we de dienst weer af voor twee dagen in de week voor deze koperplaat. Dat scheelt enorm in onze kosten.”

Zelf aan het roer
Het grootste voordeel is volgens Alex dat je zelf kunt kiezen voor wie en voor welke dagen je de handel vroeg in huis hebt. “Maandag is altijd een lastige dag, omdat je weinig voorraad hebt staan na het weekend. Het heeft dus positieve gevolgen voor onze processen dat we voor die dag Select Delivery aan kunnen zetten.”

Wensen voor de toekomst heeft Alex ook: “Ik wil de handel eigenlijk nog steeds zo vroeg mogelijk geleverd krijgen, maar dat is niet reëel. Wat mij wel enorm zou helpen is als Select Delivery Priority* beschikbaar wordt in Aalsmeer. Dan zouden we de aankopen daar direct vervoeren naar Naaldwijk en hebben we alles snel binnen.”

Ook interesse?
Wil je ook gebruik maken van Select Delivery en zelf je bezorgmoment bepalen? Meld je dan aan via Mijn RFH of neem contact op met het Klant Contact Center om de mogelijkheden voor jouw bedrijfsprocessen te bespreken.

* Select Delivery Priority (voorheen bekend als spoedkoop) is op dit moment al beschikbaar in Rijnsburg. Met deze dienst ontvang je jouw klokaankopen binnen 60 minuten in je box. In Naaldwijk loopt momenteel een pilot voor bloemen.