Terug naar nieuwsoverzicht

Stap 1 centraal veilen roos succesvol afgerond

8 november 2023

Centraal veilen roos Royal FloraHolland beeld BBH
Inmiddels zitten we midden in het implementatieproces van centraal veilen roos. De eerste stap, het aanpassen en gelijktrekken van alle veilgroepen, is op 2 november succesvol afgerond. De volgende stap is het aanvullen van de eerste centrale bloemenklok C06 met aanvoer uit Rijnsburg. Deze stap staat gepland voor 16 november.

Stap 1: door veilgroep aanpassingen impact voor kopers kleiner
“Het aanpassen van alle veilgroepen was vooral intern een complex vraagstuk. Maar door vooraf alle veilgroepen gelijk te trekken, is de impact voor kopers straks tijdens de overgang naar centraal veilen roos veel kleiner. We zijn blij dat alles vlot en volgens plan is verlopen, op naar de volgende stap”, aldus Léon Haasbroek, Manager Operations Dealmaking.

Stap 2: centrale klok C06 uitbreiden met aanvoer vanuit Rijnsburg
Vanaf 16 november worden de productgroepen alstroemeria, strelitzia, cymbidium, snij-anthurium, phalaenopsis en de overige snij-orchideeën niet meer op lokale klokken in Rijnsburg geveild. Vanaf dan gaan ze op in de huidige centrale klok C06, waar op dit moment aanvoer uit Naaldwijk en Aalsmeer geveild wordt. Dit is een belangrijk moment, want we testen hiermee de techniek van het centraal veilen over 3 fysieke hubs (locaties). Centrale klok C06 wordt de eerste klok waar we het aanbod van 3 hubs digitaal centraliseren op één centrale veilingklok. Een belangrijke stap richting het realiseren van een optimale prijsvorming.

Let op: veilschema wijzigingen Naaldwijk en Rijnsburg op 15 en 16 november
Omdat we midden in de implementatiefase van centraal veilen zitten, zijn diverse wijzigingen nodig. Op 15 en 16 november komen een paar grote wijzigingen in de veilschema’s van Rijnsburg. In Naaldwijk wordt op 15 november klok N07 overgezet naar klok N05. Op 23 november gaan we verder met stap 3, de start van de eerste centrale rozenklok C07. Dan is er nog een aantal veilschema wijzigingen.

In 4 stappen naar centraal veilen roos
We gebruiken de hele maand november om in 4 stappen alle voorbereidingen te treffen om uiteindelijk alle rozen centraal te kunnen veilen. Hiermee voldoen we aan de wens van veel aanvoerders. Dit zijn de stappen die we nemen:

• 2 november – Aanpassen (gelijktrekken) veilgroepen – succesvol afgerond
• 16 november – C06 wordt aangevuld met aanvoer vanuit Rijnsburg
• 23 november – Start rozenklok C07 met (alleen) veilgroep 200
• 30 november – Alle rozen via centrale klokken geveild

Meer weten?
Meer weten over wat centraal veilen voor jou betekent? Kijk eens op onze website. Of neem contact op met onze collega’s van het Klant Contact Center via +31 88 789 89 89. Ze staan voor je klaar van maandag t/m donderdag van 05.30 - 17.00 uur en op vrijdag van 05.30 - 16.00 uur.