Terug naar nieuwsoverzicht

In 4 stappen naar centraal veilen roos

25 oktober 2023

Preview Logistiek Hub Crea2019 56

In november gaan we van start met het centraal veilen van rozen en het uitbreiden van klok C06 met Rijnsburg. Om de impact voor kopers zo laag mogelijk te houden en tegelijkertijd het risico te beperken, doen we dit in 4 stappen:


  • 2 november – Aanpassen (gelijktrekken) veilgroepen
  • 16 november – C06 wordt aangevuld met aanvoer vanuit Rijnsbrug
  • 23 november – Start rozenklok C07 met (alleen) veilgroep 200
  • 30 november – Alle rozen via centrale klokken geveild


Vernieuwen op veilen
Om de leidende internationale sierteeltmarktplaats te zijn en blijven, moeten we voorop blijven lopen. Daarom investeren we elke dag in ‘makkelijk handelen’ door het aankoopproces op de klok, en dus veilen, efficiënter en duidelijker te maken. Voorop staat dat we altijd eenvoudig toegang willen bieden tot het breedste en diepste assortiment bloemen en planten. Het uitbreiden van de centrale klokken draagt hieraan bij. Het is de volgende stap richting maximale concentratie van vraag en aanbod op één centrale veiling met als doel optimale prijsvorming.


Stap 1 aanpassen veilgroepen
We passen als eerste de veilgroepen aan per 2 november. Alle lokale rozenklokken gaan dezelfde veilgroepnummers gebruiken. Ook de veilgroepnummers van de producten van Rijnsburg die vanaf 16 november op C06 worden geveild, worden gelijkgetrokken. Het vooraf aanpassen van de veilgroepen geeft rust in het vervolgtraject. Voor kopers houdt dit in dat zij instellingen in KOA moeten aanpassen. Aanvoerders moeten andere veilgroepnummers op de aanvoerbrief invullen. Deze wijzigingen moeten vóór het veilen op 2 november doorgevoerd zijn. De nieuwe veilgroepnummers kan je hier bekijken.


Blijven aanvoeren zoals je nu doet
Ook bij centraal veilen kunnen jouw rozen op elke hub gekocht worden zoals jij gewend bent. Daarom is het belangrijk om jouw producten gewoon op elke hub te blijven aanvoeren. Voor kopers is en blijft het van belang hun aankopen snel geleverd te krijgen tegen zo laag mogelijke kosten. Onnodige transport bewegingen tussen onze hubs moeten we met elkaar voorkomen, wel zo efficiënt en het meest duurzaam.


Overgangsperiode
“Doordat we gefaseerd live gaan met deze uitbreidingen van centraal veilen, moeten we er in november wel rekening mee houden dat we in een overgangsperiode zitten” aldus Erik Wassenaar, veilingmeester rozen. “We richten ons op het afronden van alle wijzigingen vóór begin december. Waar kopers en kwekers zelf invloed op hebben, is het tijdig en juist aanpassen van hun KOA- en EAB-instellingen.”


Meer weten?
Meer weten over wat centraal veilen voor jou betekent? Kijk eens op onze website. Of neem contact op met onze collega’s van het Klant Contact Center via +31 88 789 89 89. Ze staan voor je klaar van maandag t/m donderdag van 05.30 - 17.00 uur en op vrijdag van 05.30 - 16.00 uur