Royal FloraHolland | Begin 2024 orderpicken eerste…
Terug naar overzicht

Begin 2024 eerste veilgroepen planten Naaldwijk over op orderpicken

19 oktober 2023

Orderpicken planten Royal FloraHolland
We richten onze logistiek anders in. Stap voor stap gaan we van het verdelen naar orderpicken. Door orderpicken krijgen kopers steeds meer invloed op het bepalen van het aflevermoment van hun gekochte producten. Dit kan onder andere door de introductie van tijdvakken (Select Delivery). Achter de schermen passen we onze logistieke processen en IT hierop aan. Zorgvuldigheid staat daarbij voorop: we ervaren, leren en optimaliseren voor we de volgende stap zetten. Alle seinen staan nu op groen: begin 2024 starten de eerste veilgroepen planten in Naaldwijk met orderpicken en een andere manier van afleveren.

Het was al even bekend dat we toewerken naar 100% orderpicken in Naaldwijk. Alle bloemen worden daar sinds zomer 2022 via orderpicken verwerkt. De volgende stap is dat ook alle planten op deze nieuwe wijze worden verwerkt en afgeleverd. Momenteel leggen we samen met onze leverancier de laatste hand aan het inrichten van de specifieke IT die hiervoor nodig is. De eerste veilgroepen planten gaan niet eind 2023, maar begin 2024 over.

Betrouwbare dienstverlening voorop
We starten klein: enkele veilgroepen planten gaan over op orderpicken. Door klein te starten kunnen we én de nieuwe manier van werken en afleveren samen vast beproeven én betrouwbare dienstverlening leveren tijdens de piek. Het voordeel van een wat langere periode tussen de eerste veilgroepen en volledig overgaan is bovendien dat er tijd is om aanpassingen te doen. Snel na de piek gaan alle veilgroepen planten over op de nieuwe manier van afleveren. Vanzelfsprekend kunnen de veilgroepen die over gaan ook direct profiteren van Select Delivery en dus zelf het bezorgmoment bepalen voor klokvoorverkoop aankopen.

Hoe weet ik wanneer welke veilgroep overgaat?
In november delen we welke veilgroepen begin 2024 overgaan op het nieuwe logistieke proces. Alle kwekers en kopers ontvangen van ons informatie over wat dit betekent voor (het aanpassen van) de processen en welke mogelijkheden er ontstaan.

Blijf op de hoogte van dit en méér logistiek nieuws door je aan te melden voor de logistieke nieuwsbrief. Heb je vragen of suggesties? Dat horen we graag. Neem contact op met het Klant Contact Center of je accountmanager.