Terug naar nieuwsoverzicht

Samenvoegen rozenklokken Naaldwijk en Aalsmeer

6 juni 2023

Landelijk Veilen Rozen Royal Flora Holland foto Unsplash
We hebben al diverse stappen gezet om vraag en aanbod van bloemen per productsoort bij elkaar te brengen op één centrale landelijke klok (Landelijk Veilen). Inmiddels hebben we een centrale landelijke klok over 2 locaties heen voor onder andere snij-anthurium, alstroemeria, snij-orchidee en strelitzia. De ervaringen van zowel kwekers, kopers als veilingmeesters zijn positief. Met praktijkervaring op zak én in overleg met FPC Roos, is er nu ook groen licht voor het - in de tweede helft van dit jaar- samenvoegen van de rozenklokken in Naaldwijk en Aalsmeer. Over de planning van het aansluiten van de rozenklokken op Rijnsburg vindt nog besluitvorming plaats.

Positieve praktijkervaringen
“Natuurlijk was het even wennen” geeft veilingmeester Mark van Niel toe, “maar het was absoluut een goed besluit om over te gaan op een centrale landelijke klok per productgroep. De ervaringen in de praktijk zijn positief. De markt is stabiel en ook de prijsvorming is stabieler. Eerder zagen we op dezelfde dag verschillen tussen Naaldwijk en
Aalsmeer. De meeste kopers zijn tevreden met het veilschema. Ze ervaren meer rust en overzicht tijdens het inkopen door minder klok schermen.”

Begeleiden van de overgang

Het doel is om 5 lokale rozenklokken samen te voegen tot 4 centrale klokken. Dit is kosten efficiënt én we voldoen hiermee aan de wens van veel kwekers. Natuurlijk gaan we niet zomaar over op het samenvoegen van deze rozenklokken. Er is nog veel werk te doen. We schenken veel aandacht aan de samenwerking met het begeleidingsteam, FPC Roos en met kwekers en kopers van rozen. Stap voor stap veranderen we samen. Binnenkort
worden alle betrokken partijen verder geïnformeerd over wat de overgang in de dagelijkse praktijk betekent. We zorgen voor goede begeleiding om straks snel en soepel te kunnen werken met de samengevoegde klokken.

Veilen verandert

Het in- en verkopen van bloemen en planten is constant in beweging. Het faciliteren van makkelijk handelen op de
marktplaats, heeft onze constante aandacht. We weten dat de klok voor veel kwekers en kopers een belangrijke in-en verkoopmethode is én blijft. Daarom investeren we in het toekomstbestendig maken van veilen. Met het samenvoegen van de klokken voor roos zetten we hierin weer een grote stap.

Meer weten?

Zodra er meer details bekend zijn over het samenvoegen van de rozenklokken, delen we deze informatie. Heb je nu al vragen? Neem dan contact op met onze collega’s van het Klant Contact Center via +088-789 89 89. Ze staan voor je klaar van maandag t/m donderdag van 05.30 - 17.00 uur en op vrijdag van 05.30 - 16.00 uur.