Terug naar nieuwsoverzicht

RoparunTeam Royal FloraHolland haalt 75.000,97 euro op voor mensen met kanker

6 juni 2023

RoparunTeam Royal FloraHolland editie 2023

Het RoparunTeam Royal FloraHolland heeft het 25-jarig jubileum extra kleur gegeven door naast de geweldige sportieve prestatie ook een prachtig bedrag ten behoeve van mensen met kanker op te halen. Dankzij de bijdragen van een groeiende groep sponsors en individuele giften is de voorlopige stand 75.000,97 euro. De 97 cent is symbolisch en verwijst naar het teamnummer. In de 25 jaar dat het team bestaat is nu in totaal meer dan 1 miljoen euro bij elkaar gelopen.

Dit jaar liep het team heel nadrukkelijk namens de hele Sierteelt. Dit wordt onderstreept door de speciale Roparun vrachtwagen van Floriway die bij het uitzwaaimoment met Roparun-ambassadeur Nelli Cooman werd onthuld en nog het hele jaar zal rond rijden. De grote support vormde een grote stimulans voor alle teamleden, zowel voor lopers als begeleiders. De 530 kilometer van Vliegveld Twenthe naar Rotterdam wordt non-stop gelopen, zowel overdag als ’s nachts, waarbij teamleden elkaar afwisselen. Na de vorige natte editie, was het dit jaar gelukkig prachtig weer. Bij de feestelijke finish op de Coolsingel werden volgens traditie gerbera’s uitgereikt. Er deden dit jaar ruim 200 teams mee.

Veel collega’s en vrienden hebben de teamprestatie op de voet gevolgd via de live-tracker en de teampagina op facebook. Het succes van dit jaar, de geweldige teamspirit en de sfeer onderweg, en het feit dat Royal FloraHolland namens de sierteelt graag iets wil blijven betekenen voor de medemens, vormen voor de teamleden een grote motivatie om in 2024 wederom te lopen voor mensen met kanker.

Het geld dat wordt opgehaald door de Roparun teams wordt ingezet om mensen met kanker meer kwaliteit van leven te bieden. De Stichting stelt geld beschikbaar aan instellingen, goede doelen of projecten die daaraan bijdragen.