Gimall over Floriday: "Overzichtelijke weergave van aanbod en informatie in één systeem"

19 mei 2023
Floriday & digitaal zaken doen
Al 32 jaar exporteert Gimall pot- en tuinplanten naar Frankrijk, Engeland, Italië en Scandinavië. Tim en Bas houden zich bezig met de in- en verkoop naar Engeland. Wat is hun ervaring met Floriday?
De klantenkring van exportbedrijf Gimall is erg divers en bestaat onder andere uit groothandels, tuincentra, hoveniers en e-commerce. Deze diverse klantenkring vraagt ook om een divers aanbod. Hiervoor werken Tim en Bas dagelijks in Floriday.

Snel inzichtelijk wat beschikbaar is

Tim: “Wij werken met daghandel en bestellen op het laatste moment. Hier gebruiken we Floriday voor. In het begin was de zoekfunctie van de Explorer nog niet zo goed, maar nu kun je er heel gemakkelijk zoeken naar producten. Voorheen werkten we met FloraXchange. Ik moest daarom nog wennen aan Floriday en was wat sceptisch, maar nu word ik steeds positiever!”

Bas: “Wij gebruiken Floriday voornamelijk om in te kopen, maar ook als informatiebron. Om in te kopen, start ik vaak mijn zoekopdracht in de Explorer. Hier typ ik een deel van de zoekterm in. Met vier letters vind ik al waar ik naar op zoek ben. Meestal filter ik op potmaat en sorteer ik de resultaten op prijs. Ook de kleurfilter kan handig zijn. Zo heb ik snel inzichtelijk wat er beschikbaar is. Zodra ik een interessant artikel heb gevonden, klik ik altijd door naar de winkel van de kweker om daar direct in te kopen. En zo zie ik meteen wat hij nog meer voor aanbod heeft.”

Nieuwe soorten ontdekken én snel handelen

Wil je weten hoe Gimall Floriday inzet om nieuwe soorten te ontdekken en hoe zij het platform ook handig gebruiken met hun mobiel?

Gerelateerd nieuws