Het afgelopen jaar zet de verschuiving in het gebruik van bloemenkragen door: van hoge naar lage of topkragen en ook vaker geen kraag. De beweging naar minder karton is dus duidelijk in gang gezet. Veel kopers juichen deze ontwikkeling toe. Door transactieverkleining haalt de koper de kraag er steeds vaker direct na ontvangst af. Zodoende gaat de kraag niet verder de keten in. Kopers zijn daarom kritischer op het gebruik van kartonnen kragen. Voor bepaalde cultivars is bescherming van de bloemen nodig. Voor deze bloemen zijn topkragen met minder karton een geschikt en duurzamer alternatief.

De topkraag staat op het opzetrek, bespaart meer dan de helft van het karton ten opzichte van de hoge beschermkragen en biedt toch de benodigde bescherming. Met deze kartonbesparing van de topkraag zorgen we voor minder afval in het milieu en zetten we weer een belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid.

Meewisse Roses gestart met topkragen

Meewisse Roses kweekt Red Naomi rozen en heeft onlangs gekozen om over te stappen op de topkragen en voert vanaf begin februari 2023 de eerste rozen daarin aan. Tom Meewisse (eigenaar Meewisse Roses) is blij met deze overstap: “Als Meewisse Roses vinden we het belangrijk om niet meer verpakking te gebruiken dan noodzakelijk. Met de overstap naar topkragen realiseren we een aanzienlijke besparing, met behoud van bescherming.”

Voordelen topkraag

  • Tot 60% minder karton ten opzichte van hoge kraag
  • Stevige locking
  • Goede bescherming
  • Eenvoudig te verwijderen
  • 100% FSC

Meer weten?

Heb je nog vragen of interesse in de topkraag? Neem contact op met ons Klant Contact Center, zij helpen je graag verder.

Gerelateerd nieuws