Royal FloraHolland | Roparun Team Royal FloraHolland loopt…
Terug naar nieuwsoverzicht

Roparun Team Royal FloraHolland loopt dit jaar voor het goede doel namens de hele Sierteelt

21 maart 2023

Roparun Team Royal Flora Holland namens sierteelt
De Roparun is een estafetteloop voor het goede doel. Team Royal FloraHolland viert dit jaar het 25-jarig bestaan. Sinds 1992 is de Roparun uitgegroeid tot een estafetteloop met duizenden deelnemers. In het Pinksterweekend wordt de afstand van 530 km gelopen door Nederland, met finish in Rotterdam. In de loop der jaren heeft het team al meer dan 900.000 euro bij elkaar gelopen!

Door de jaren heeft het Team veel donaties mogen ontvangen van collega’s en relaties van Royal FloraHolland. Ook dit jaar is de hoop gevestigd op support voor het goede doel. Dit doen ze onder het motto:

De Sierteelt zet haar kwaliteit in voor de kwali-tijd van leven van mensen met kanker

Dat vormt voor het Team de motivatie om de 530 km te lopen en te fietsen. Royal FloraHolland is naamsponsor. Maar het Team loopt dit jaar ook namens kwekers, kopers en leveranciers, als visitekaartje voor de hele Sierteelt. Het Roparun Team wil dit jaar een flinke stap zetten om de grens van 1 miljoen euro te passeren.
Het team hoopt op veel donateurs vanuit de sierteeltsector. Kwekers, kopers en leveranciers zullen benaderd worden met de vraag of ze het goede doel willen steunen. Dat kan op verschillende manieren.

In het kader van fondsenwerving voor het goede doel van de Roparun vindt in mei (na de Piek) een actieweek plaats. Gekeken wordt of kwekers in die week bereid zijn product voor het goede doel te veilen. Het volledige programma van de actieweek maken we later bekend.