Piekplan verder uitgewerkt alles over start eindtijden klokdistributie

23 maart 2023
Royal FloraHolland
Producten & Diensten

Het voorjaar is voor de sierteelt een belangrijke periode. We zijn van elkaar afhankelijk om er een succes van te maken. Wij zetten ons daarom op allerlei manieren in voor een zo voorspelbaar mogelijke logistieke dienstverlening. Vanaf 3 april gaat het piekplan in volle werking. Zo passen we vanaf dan onze distributie werkwijze aan: we versnellen de start van bloemen en maken een eindsprint bij planten. Het resultaat: bloemen zoveel mogelijk op tijd afgeleverd en soms latere maar voorspelbare eindtijden planten.

Vanaf 3 april versnellen we het afleveren van bloemen en maken een eindsprint bij planten als nodig. Bloemen leveren we hierdoor op tijd af. Het plantproces start en eindigt op drukke dagen soms later dan je gewend bent. Op rustige dagen valt dat mee. Eindtijden sluiten dan waarschijnlijk ook voor planten gewoon aan op de wensen. Per week bekijken we op welke dagen deze werkwijze nodig is afhankelijk van volume en tekort aan medewerkers. Ook na de piek blijven we zo werken. Deze werkwijze werkten we de afgelopen periode verder uit. We formuleerden antwoorden op veel gestelde vragen en proberen kwekers en kopers tegemoet te komen. Een wens was bijvoorbeeld meer duidelijkheid over start- en eindtijden van het plantenproces.

Verwachtte eindtijden

We baseren de verwachtingen over eindtijden op basis van prognoses over volume en aantal medewerkers. Deze worden steeds nauwkeuriger nu we de piek naderen, al zorgen buitentemperatuur, het aantal zonuren maar ook verhouding tussen klok en direct natuurlijk altijd voor onzekerheid. Het werven van personeel werpt zijn vruchten af. Het lijkt minder vaak nodig om later te starten met het plantenproces dan gedacht. Dat is goed nieuws.
• Bij bloemen verwachten we op bijna alle dagen de eindtijden te halen die je gewend bent.
• Bij planten zijn we naar verwachting op 70% van de dagen voor 14.00 uur klaar.
• Het ziet er naar dat de eindtijd voor planten op overige dagen uiterlijk 15.00 uur is.
• Je kunt tot twee uur na einde verdelen/orderpicken terecht bij Z&C.
• Het reclamatiebeleid is tijdelijk verruimd: Lees meer.
We leveren producten altijd dezelfde dag nog af. Nachtopslag is om diverse redenen (o.a. beschikbaarheid ruimte, logistieke middelen) niet te organiseren. Met zekerheid planten ontvangen kan nog steeds. We blijven volle CC containers vooraf veilen en net als directe stromen (zo snel mogelijk) via Connect logistiek afleveren.

Starttijden plantproces vooraf bekend

Vanaf 29 maart vind je wekelijks ook de starttijden van de plantprocessen op onze website voor Aalsmeer en Naaldwijk. De starttijden verschillen per locatie.

  • Aalsmeer: vanaf de aangegeven tijd start het distributieproces planten op volle sterkte. Er is dan bij bloemen geen extra bezetting meer nodig om de eindtijden te halen.
  • Naaldwijk: de starttijd is zoals gebruikelijk maar we starten met mindere bezetting. We communiceren met welke bezetting. Is bij bloemen een koelcel leeg (klaar met orderpicken) dan starten deze medewerkers bij planten.
  • Voor beide locaties geldt grofweg dat de eventuele eindsprint bij planten start vanaf 'Einde distributie bloemen' zoals aangegeven op onze website.

We communiceren starttijden planten net als eindtijden een week tevoren, en passen deze niet tussentijds aan omdat kopers maar ook medewerkers moeten weten waar zij aan toe zijn. Starttijden communiceren we niet via de RFH app, dat is helaas niet mogelijk. Door duidelijkheid over start- en eindtijden op onze website weet je in ieder geval waar je op kunt rekenen en kun je als nodig en gewenst je proces aanpassen.

Houdt er rekening mee dat we volle CC containers gewoon zo snel mogelijk na veilmoment via Connect logistiek afleveren. Ook handel via Connect logistiek kun je al vroeg krijgen (in geval van nacht opslag). In Rijnsburg kunnen planten gekocht via KVV met Select Delivery vroeg afgeleverd worden.

Pieken doe je samen

Logistieke informatie (middelen, aanvoertijden, prognose eindtijden) tijdens de piek voor jou als kweker of koper.

Piek overkoepelend Home Campagne banner illustratie 660x495px

Gerelateerd nieuws