Bij directe handel via Floriday: Connect-EAB niet meer nodig en geen serviceheffing

22 maart 2023
Floriday & digitaal zaken doen
Royal FloraHolland
Met Royal FloraHolland werken we aan een toekomstbestendige marktplaats voor de sierteeltsector. We willen de handel via Floriday daarom zo aantrekkelijk mogelijk maken. En in onze weg van verdergaande digitalisering nemen we geleidelijk afscheid van technieken en diensten die niet meer voldoen aan de actuele technische standaarden. Per 1 juli 2023 zijn er om die reden twee veranderingen voor kwekers en kopers die directe handel met elkaar drijven: bij kopers wordt er geen serviceheffing in rekening gebracht als zij de order plaatsen via Floriday en kwekers worden gestimuleerd om alle directe handel via Floriday af te rekenen waardoor de Connect-EAB niet meer nodig is. Lees hieronder wat de veranderingen betekenen.

Wat betekent dit voor kwekers?

Voor eind april bieden softwarepakketten de mogelijkheid om de directe levering via Floriday af te handelen. Hierdoor is het versturen van een Connect-EAB niet meer nodig. De Connect-EAB is namelijk niet bestendig voor toekomstige ontwikkelingen die nodig zijn voor het digitaal zaken doen. Vanaf 1 juli betaal je als kweker een tarief als je nog gebruik maakt van de Connect-EAB. Dit tarief gebruiken we om de kosten te dekken, die gepaard gaan met het in stand houden van het systeem voor het gebruik van de Connect-EAB. Kwekers die in 2022 gebruik hebben gemaakt van de Connect-EAB zijn inmiddels schriftelijk geïnformeerd over het tarief.

Om te voorkomen dat je als kweker na 1 juli kosten maakt, adviseren we je om voor die tijd de directe handel via Floriday te verrekenen. Verstuur je geen Connect-EAB’s meer via je softwarepakket of handel je alles al af via de schermen van Floriday, dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

Wat betekent dit voor kopers?

Vanaf 1 juli 2023 wordt er geen serviceheffing geheven voor iedere transactie waarbij de koper de order plaatst via Floriday (in de schermen, via de Floriday API-koppeling, VMP-koppeling, FloraMondo of FloraXchange). Dit betekent dat de koper op het aanbod in/via Floriday bestelt. Voor de kwijtschelding van de serviceheffing, moet de kweker de order ook afhandelen via Floriday. Inkopen via mail, Whatsapp, telefonisch, via een rechtstreekse VMP/Florecom met kweker of webshop, blijft mogelijk. Op deze bestellingen blijft de serviceheffing wel van toepassing. Ook blijft de serviceheffing van toepassing bij een directe order die door de kweker is aangemaakt.

De status van jouw softwarepakket

Kwekers kunnen hier de status van hun softwarepakket bekijken. Kopers raden we aan om contact op te nemen met hun softwareleverancier voor meer informatie.

Meer weten over de directe levering en serviceheffing?

Op de hoogte blijven van Floriday-nieuws?

Gerelateerd nieuws