Royal FloraHolland verwerkte in 2022 met Connect Logistiek bijna anderhalf miljoen ladingdragers (stapelwagens en CC-containers) met bloemen of planten, direct gekocht bij kwekers. Iets meer dan de helft hiervan leveren we tijdens openingstijden van Connect Logistiek volgens de 1-uur-service in de box van de klant. Op verzoek van kwekers en ook vervoerders of vanwege aanlevering buiten de openingstijden van Connect Logistiek wordt de andere helft opgeslagen en later afgeleverd.

Tarief voor opslag per 1 juli 2023

Bij de opslag van ladingdragers met bloemen of planten verricht Connect Logistiek extra werk. In de huidige situatie betaalt het collectief deze kosten. In overleg met diverse leden is daarom besloten om vanaf 1 juli 2023 de kosten voor opslag voortaan direct bij de kweker die hier gebruik van maakt te factureren.

Wat verandert er?

Vanaf 1 juli 2023 rekent Connect Logistiek, naast het gebruikelijke tarief van €2,93 (karheffing) voor het uitleveren volgens de 1-uur-service, voor opslag van ladingdragers per werkdag* aanvullend een tarief van:
  • €1,35 per ongekoeld opgeslagen ladingdrager
  • €2,26 per gekoeld opgeslagen ladingdrager
Aan het gebruikelijke tarief van €2,93 per ladingdrager om tijdens openingstijden handel af te leveren bij kopers volgens de 1-uur-service wijzigt niets. Dit tarief is en blijft dit jaar gelijk aan 2022 en hebben we dus per 1 januari 2023 bewust niet verhoogd.

* Opslag in het weekend van vrijdag 17.00 uur tot maandagochtend 04.00 uur geldt als één werkdag.

Wanneer is dit tarief van toepassing?

De rekenvoorbeelden laten je zien hoe wij de kosten voor opslag berekenen als je buiten de openingstijden van Connect Logistiek ladingdragers aanvoert of zelf verzoekt om deze tijdelijk op te slaan. De kosten voor opslag van ladingdragers door Connect Logistiek zie je terug op jouw dienstenfactuur.
Tijd van aanvoerenLevering bij koperTarief voor opslag
Maandag t/m donderdag 17.00-23.59Volgende werkdagJa, want ladingdrager is aangevoerd buiten openingstijden
Maandag t/m vrijdag 00.00-03.59Zelfde dag als aanvoerJa, want ladingdrager is aangevoerd buiten openingstijden
Maandag t/m vrijdag 07.00-17.00Volgende werkdagJa, want ladingdrager wordt op verzoek opgeslagen en een werkdag later afgeleverd
Zaterdag en zondagMaandagJa, want ladingdrager is aangevoerd buiten openingstijden
De openingstijden om ladingdragers aan te voeren verschillen per vestiging.
Rekenvoorbeeld A
Stel, je voert een CC-container met planten aan op zaterdag om 09.00 uur. De CC-container wordt dan op maandagochtend rond 06.00 uur afgeleverd bij de koper. De CC-container wordt twee dagen in het weekend ongekoeld opgeslagen. Opslag in het weekend van vrijdag 17.00 uur tot maandagochtend 04.00 uur geldt als één werkdag. Je betaalt in dit geval in totaal €4,28 voor levering aan de koper door Connect Logistiek. Boven op de karheffing van €2,93 wordt ook het tarief voor ongekoelde opslag voor een werkdag €1,35 aan je gefactureerd.

Rekenvoorbeeld B
Stel, je voert een stapelwagen met bloemen aan op woensdag om 20.00 uur. De stapelwagen wordt dan de volgende ochtend om 06.00 afgeleverd in bij de koper. De stapelwagen wordt dan één werkdag gekoeld opgeslagen. Je betaalt in dit geval in totaal €5,19 voor levering aan de koper door Connect Logistiek. Boven op de karheffing van €2,93 wordt ook het tarief voor gekoelde opslag voor een werkdag €2,26 aan je gefactureerd.

Heb je vragen?

Wil je meer weten over de dienstverlening van Connect Logistiek en wat de introductie van het tarief voor opslag van ladingdragers voor jou betekent? Neem contact op met het Klant Contact Center. Ze staan klaar om je vragen te beantwoorden van maandag t/m donderdag van 05.30 - 17.00 uur en op vrijdag van 05.30 - 16.00 uur op +31 88 789 89 89.

Gerelateerd nieuws