Groen licht voor verdere ontwikkeling Aalsmeer-Oost: ruimte voor groei in de sierteelt

9 maart 2023
Aalsmeer
Goed nieuws! Royal FloraHolland heeft groen licht voor de verdere bouw en ontwikkeling van Aalsmeer-Oost. De omgevingsvergunning is verleend en onherroepelijk. Daarom plaatsen we binnenkort een groot bouwbord.

Aan de zichtzijde van de N201 ontwikkelt Royal FloraHolland een modern en duurzaam bedrijventerrein met hoogwaardige en inspirerende bedrijfs- en kantoorruimtes. Royal FloraHolland geeft hier gronden uit in erfpacht, waar sierteeltondernemers een eigen pand kunnen bouwen, en realiseert te huren bedrijfsruimtes.

De nieuwe, 450 meter lange productstraat zorgt voor een rechtstreekse verbinding met Aalsmeer-Centrum. Dit maakt een efficiënte aanvoer van bloemen, planten én logistieke middelen mogelijk. Met de aanleg van de Sierteeltstraat en de Ongestoorde Logistieke Verbinding (OLV) zorgen we daarnaast voor een snelle verbinding richting A4, A9 en Schiphol.

Duurzaam bouwen

De bedrijfsruimten krijgen het certificaat BREEAM Very Good. BREEAM is een duurzaamheidskeurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact.

  • Bij de bouw gebruiken we zoveel mogelijk duurzame en circulaire (hergebruikte) bouwmaterialen.
  • Op het dak van Aalsmeer-Oost plaatsen we zonnepanelen.
  • Zowel op het dak als aan de Sierteeltstraat zelf komen parkeerplaatsen, waarvan we er zoveel mogelijk voorzien van een laadpaal voor het opladen van elektrische personenauto's.
  • Op het dak komt ook een opslag voor stapelwagens. Zo houden erfpachters en huurders hun bedrijfsruimte vrij voor eigen activiteiten.
  • Ook aan de biodiversiteit is gedacht. Met een doordacht groenplan rondom Aalsmeer-Oost verbeteren we de verscheidenheid aan leven in het gebied. We wapenen het gebied zo ook tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Meer lezen over Aalsmeer-Oost?

Gerelateerd nieuws