Alle Normpack trays in Royal FloraHolland depots voortaan zwart van kleur

13 februari 2023
Logistiek & transport
De fustdepots van Royal FloraHolland in Aalsmeer en Naaldwijk schakelen over naar uitgifte van volledig zwarte plantentrays. De Normpack 300- en 400- plantentrayserie zijn al standaard uitgevoerd in zwart. Nu gaat ook de 200-serie over. Op dit moment heeft de Normpack-200 serie nog twee kleuren: bordeauxrood aan de bovenkant en zwart aan de onderkant. De markt heeft minder behoefte aan deze kleurstelling en daarom gaat dit veranderen. De twee kleuren worden vervangen door één en de Normpack 200-serie is voortaan ook standaard helemaal zwart.

Oude voorraad eerst opmaken

Voordat we overschakelen met de 200-serie naar zwart maken we uiteraard eerst de bestaande bordeauxrood voorraad in onze fustdepots op. De hoogte van deze voorraad kan per fustcode verschillen en de overgang vindt daardoor stapsgewijs plaats. We verwachten, dat de meeste codes in het voorjaar overgeschakeld zijn.

Duurzamer

De kleur zwart van de trays in onze depots gaat wat variabeler van kleurintensiteit zijn. Wij gaan namelijk ook trays uitgeven, waar geen extra zwarte kleurstof aan is toegevoegd. De kleur is dan afhankelijk van het gebruikte gerecyclede materiaal in de tray en daarmee variabeler. Het beperken van het aantal kleuren en toevoegingen draagt bij aan ons streven naar duurzamere verpakkingen.

Als je bordeauxrood gekleurde trays wilt blijven gebruiken, bestel deze dan direct bij de Normpack producenten.

Gerelateerd nieuws