Handelsinstellingen in Floriday: nóg makkelijker met elkaar samenwerken

6 februari 2023
Floriday & digitaal zaken doen
In de directe handel komt het voor dat kwekers en kopers een correctie willen uitvoeren op de order die zij hebben kortgesloten. Tot voor kort werden deze correcties boven een bepaald bedrag gecontroleerd om zeker te zijn of deze correctie juist was. In Floriday is hiervoor een functie ontwikkeld: handelsinstellingen.

Kwekers en kopers kunnen nu eenvoudig instellen hoe zij met elkaar willen handelen. Niet alleen op het gebied van correcties, maar ook bijvoorbeeld voor handmatige orderinvoer en het gebruiken van de nieuwe aanvoerbrief voor meer dan vijf partijen.

Floriday ontwikkelt steeds meer functies waarmee kwekers en kopers gemakkelijker en prettiger met elkaar kunnen samenwerken. Met de functie ‘handelsinstellingen’ kunnen kwekers en kopers op één plek eenvoudig instellen hoe ze met elkaar willen handelen. Dit geeft duidelijkheid, bespaart onnodig werkt en voorkomt fouten. Het handelen met elkaar wordt hierdoor nog prettiger.

Automatisch accepteren van ordercorrecties door kopers en kwekers

Dit geldt onder andere voor het ontvangen van ordercorrecties zonder akkoord. Waar voorheen checks op de correcties nodig waren, biedt Floriday je nu de mogelijkheid dit te in te stellen per handelsrelatie via handelsinstellingen. Deze instelling staat standaard ‘aan’ in Floriday. Dat wil zeggen dat kwekers en kopers zonder akkoord correcties mogen insturen en kwekers deze zonder akkoord accepteren. Wil je dit anders organiseren? Stel dit bij voorkeur vóór 28 februari 2023 in bij je handelsinstellingen in Floriday. Vanaf dat moment vindt er namelijk geen handmatige controle meer plaats vanuit Royal FloraHolland en kan de kweker of koper vóór de volgende dag handmatig wel/niet akkoord geven op het correctieverzoek.

Overige handelsinstellingen voor kwekers en kopers

Deze Floriday handelsinstellingen zijn onder andere beschikbaar voor kwekers:
  • Orderverzoeken: Ontvang orderverzoeken van kopers
  • Werk met de nieuwe Connect aanvoerbrief om meer partijen op één aanvoerbrief te kunnen zetten. Dit levert een forse besparing op van het aantal te printen brieven. Dit werkt alleen als de koper ook heeft aangegeven deze functie te ondersteunen.
  • Mijn Winkel sluiten op zondag: Sluit de winkel in Floriday op zondag zodat er niet besteld kan worden.

Deze Floriday handelsinstellingen zijn onder andere beschikbaar voor kopers:
  • Handmatige order invoer: Als koper stel je in of kwekers handmatig orders mogen aanmaken.
  • Werk met de nieuwe Connect aanvoerbrief. Dit werkt alleen als de kweker ook heeft aangegeven deze functie te ondersteunen.
  • Geselecteerd assortiment beheren: Bepaal of kwekers artikelen aan mijn geselecteerd assortiment mogen toevoegen.

Handig dashboard met schuifjes

Kwekers en kopers kunnen via een handig dashboard met ‘schuifjes’ aangeven hoe ze het liefste willen werken via Floriday. Dit is onder andere mogelijk voor contracten, stickers en de nieuwe Connect aanvoerbrief.

Gerelateerd nieuws