Met alle hectiek van de feestdagen achter de rug, zit iedereen weer strak in het gareel om het normale ritme op te pakken. Veilingmeester Elmar Nonkes heeft alweer twee veilweken achter de rug.

Ik kijk nog even terug naar december. Waar iedereen waarschijnlijk druk was met familiebezoek, kerstborrels, cadeaus kopen en oliebollen bakken, was het aan de klok (in ieder geval bij de bloeiende kamerplanten) rustig te noemen. Het blijven toch altijd bijzondere dagen, ook omdat je vaak niet precies weet wat je kunt verwachten aan de klok. Wel is het tussen Kerst en Oud en Nieuw qua aantallen altijd aflopend. Naarmate we richting het eind van het jaar kwamen, nam de druk op de prijs toe. Op zich vrij logisch, vrijwel iedereen doet natuurlijk kerstinkopen en laat dan vaker een plant of bos bloemen links liggen.

Doordat de dagen rond Oud en Nieuw relatief gunstig voor de handel vielen, werd in week 1 ‘gewoon’ op maandag geveild. Qua prijsvorming viel dat niet tegen. Er waren op de klok veel ingelogde kopers en zij namen prima aantallen af.

Gerelateerd nieuws