Tijdens de laatste Ledenraadsvergadering van 2022 zijn vier kandidaten benoemd als Ledenraadslid per 1 januari 2023: Albert Kiep, Kitty de Jong, Simon Schouten en Chris Kulei. Maak kennis met de nieuwe Ledenraadsleden.
Naam: Albert Kiep
Naam bedrijf: Kiepflower
Productgroep: Chrysanten
Regio: Bommelerwaard
Omzetklasse: €5.000.000 – €10.000.000
Wie ben je? Albert Kiep, chrysantenkweker uit Nieuwaal. Als opleiding bedrijfskundige informatica gedaan en werkzaam geweest in de IT. Sinds 2015 werkzaam in de kwekerij en mede-eigenaar.

Welke rol zie je voor de coöperatie Royal FloraHolland? Een breed platform met zoveel mogelijk kwekers en afnemers. Een sterke marktplaats positie binnen de sierteelt sector met Floriday om dit te realiseren.

Hoe versterk jij de Ledenraad? Met de ervaringen die we als kwekerij hebben met directe stromen naar de retail kan ik die goed inzetten in de gesprekken met de ledenraad om te kijken hoe ook deze groep kwekers de aansluiting behouden met Royal FloraHolland.
Naam: Chris Kulei
Naam bedrijf: Sololo Agriculture Ltd
Productgroep: Rozen
Regio: Kenia
Omzetklasse: > €10.000.000
“Sian Flowers, oorspronkelijk Sian Roses, is al meer dan dertig jaar aanvoerder. Vanaf het moment dat buitenlandse kwekers ook lid konden worden, zijn we direct lid geworden van de veiling. Ons bedrijf zou niet zijn geworden wat het nu is zonder Royal FloraHolland. We groeiden van een paar hectare rozen naar 170 hectare en hebben een breed scala aan variëteiten en bloemsoorten. De afgelopen jaren is er veel veranderd en Royal FloraHolland is nog steeds het mondiale centrum van de bloemenwereld. Projecten als Floriday laten zien dat de coöperatie vooruit gaat en zijn in mijn ogen een groot succes. Ik wil graag toetreden tot de Ledenraad, omdat het voor mij een geweldige kans is om een kleine bijdrage te leveren aan de bloemenindustrie die voor mij en mijn familie tot nu toe zoveel succes en kansen heeft geboden.”
Naam: Kitty de Jong
Naam bedrijf: Agro Fleur Select
Productgroep: Nerine
Regio: Rijn- en Veenstreek (Roelofarendsveen)
Omzetklasse: < €500.000
Wie ben je? Ik ben Kitty de Jong, 50 jaar, een Teamplayer, Vriendelijk, direct, nuchter, verbindend en nieuwsgierig, directeur-eigenaar van Agro fleur Select. Onze kwekerij is gespecialiseerd in de teelt van de bloemen en de bollen van Nerine.

Welke rol zie je voor de coöperatie Royal FloraHolland? Als blijkt dat de huidige rol van de veiling in een veranderende markt niet meer relevant is moeten we als coöperatie terug naar de tekentafel. Daarbij moeten we eerst aan onze leden vragen waar ze behoefte aan hebben in de afzet van hun product. De vraag over de rol van de coöperatie is in die fase van het gesprek met de leden dus nog niet aan de orde.

Hoe versterk jij de Ledenraad? Ik wil samen met de andere leden uit de ledenraad kijken op welke manier we terug kunnen naar de tekentafel.
Naam: Simon Schouten
Naam bedrijf: Bloomore B.V.
Productgroep: Tulp
Regio: West-Friesland
Omzetklasse: € 5.000.000 – € 10.000.000
Wie ben je? Mijn naam is Simon Schouten, 31 jaar, werkzaam bij Bloomore B.V. (bloem-en bloembollenkwekerij) in Andijk. Na een topsportcarrière als (marathon-) schaatser, ben ik fulltime gaan werken in ons familiebedrijf. Afgelopen jaar heb ik samen met mijn broer Klaas Schouten het bedrijf van onze ouders overgenomen.

Welke rol zie je voor de coöperatie Royal FloraHolland? Door in de ledenraad te zitten hoop ik de meerwaarde van de Royal FloraHolland te vergroten. Bij ons in West-Friesland zie je dat veel bedrijven geen lid meer zijn van de veiling. Ook wij twijfelen weleens aan onze lidmaatschap, maar beschouwen de veiling als een machtspositie richting de retailers. Ik denk dat de veiling naast vraag en aanbod ook juridisch veel meer voor ons kunnen betekenen.
Wij zijn als Bloomore voornamelijk gericht op de grote retailers. Om wat te verdienen moeten wij efficiënt werken, ik denk dat de veiling hierin een grote verbeterslag kan maken. Transport, inpakmaterialen en menselijke handeling zijn grote kostenposten, die wellicht anders kunnen.

Hoe versterk je de Ledenraad? Niet alleen de dagelijkse productie van onze tulpen en bollen is iets waar ik mij bezig mee houd, maar ook alles wat er in de wereld speelt. Wat zijn de trends? Wat voor invloed hebben deze trends? Wat zijn de kansen en risico’s? Wat verandert in wet en regelgeving?

Gerelateerd nieuws