Vandaag was het dan eindelijk zover, vanmorgen om 06.00 uur ging de eerste landelijke klok Bloemen live. Altijd een spannend moment, na maanden van voorbereiding. Maar het ging allemaal goed. Er was een opvallend hoog en stabiel aantal kijkers, rond de 155. Alle kopers waren goed voorbereid, het aantal ingelogde klanten was drie keer hoger dan op de lokale klokken 8 en 5 in Aalsmeer en Naaldwijk.

Het veilen kon beginnen. Een bijzonder moment voor veilingmeester Amerik de Best en Mark van Niel. Wat gaat er gebeuren met de prijs, hoe reageren de kopers? De conclusie na de eerste veiling op de Landelijke klok Bloemen is positief. We zijn zeer tevreden met de prijsvorming, de middenprijzen waren stabiel tot goed/zeer goed. De prijs van de Alstroemeria was top!

Cymbidium en Strelitzia redelijk, maar dit is altijd lastig in deze weken. Het aanbod was net te hoog voor een donderdag. En tot slot, de prijs van de Anthurium was ook zeer goed!

Kortom, een succesvolle eerste veiling op de landelijke klok Bloemen. Om dit te vieren kwam Rick Tesselaar (voorzitter FPC Alstroemeria) langs met een heerlijke taart.

Gerelateerd nieuws