Terug naar nieuwsoverzicht

Rode kruizen weg; zorg voor een goede aanvoer foto

23 november 2022

Anthura 13
Juiste productinformatie en realistische foto’s zijn van cruciaal belang voor het goed functioneren van de marktplaats. Ze verbeteren de inkoopbeleving van kopers bij het veilen en daardoor optimale prijsvorming voor kwekers. Dit is belangrijk in een wereld die verder digitaliseert en internationaliseert. Komende maand zetten we hierin een nieuwe stap.

De afdeling kwaliteit van Royal FloraHolland heeft als belangrijk speerpunt het verbeteren van de betrouwbaarheid van de aanvoerinformatie. Een goede productfoto is daarbij essentieel. Sinds 1 december 2022 kunnen medewerkers uit het team van controle en begeleiding jouw productfoto’s aanpassen.

Keurcode 998

Momenteel controleren we de aangeboden productfoto met de geleverde partij op representativiteit. Is dit niet het geval, dan verwijdert Royal FloraHolland de productfoto en geven we een keurcode mee. Deze code zorgt ervoor dat een rood kruis op het klokfront getoond wordt in plaats van de productfoto. Het gevolg: klokverstoringen, onduidelijkheid voor de koper en uiteindelijk slechtere prijsvorming.

Het aanpassen houdt in dat we met de RFH Photo App een nieuwe foto maken en aan de partij koppelen. De partij krijgt de keurcode 998 mee. Op het klokfront zal de volgende tekst zichtbaar zijn: ‘Foto gemaakt door Royal FloraHolland’. Er zijn dan geen rode kruizen meer op het klokfront en kopers zien een representatieve foto. Samen verbeteren we hiermee de betrouwbaarheid van de aanvoerinformatie.

Interesse in RFH Photo?

Heb je interesse in het gebruik van de app RFH Photo om hiermee je productfoto’s representatiever te maken, neem dan contact op met de afdeling Controle en begeleiding van Royal FloraHolland. Ze helpen je graag verder.