Samen met onze externe dienstverleners Facilicom en Kras Recycling gingen medewerkers van de afdeling Real Estate & Facility Management (RE&FM) en Logistiek van Royal FloraHolland het zwerfafval op het terrein van Royal FloraHolland in Aalsmeer te lijf. Van 15 tot en 24 november ruimden ze al het grof vuil en zwerfafval op in het binnengebied en op het buitenterrein. Deze opschoonactie werd in 2020 al gehouden in Rijnsburg. Voor 2023 staan er ook Opschoondagen in Naaldwijk op de planning.

Sacha Smit, Teammanager Locatiemanagement RE&FM bij Royal FloraHolland in Aalsmeer: “Met de actie zorgen we voor een schone uitgangspositie van ons terrein en gebouw in Aalsmeer. We roepen nu alle gebruikers van onze terreinen op om het terrein samen met ons netjes te houden, want alleen met een flinke opruimactie komen we er niet. Het zwerfafval is ook onze kwekers en klanten die ons bezoeken een doorn in het oog. En dit past ook niet bij de duurzaamheidsdoelstellingen die wij als bedrijf nastreven.”

Dit kan beter!

“Tijdens de zes opschoondagen in Aalsmeer haalden wij maar liefst ruim 2.000 kg afval op, waaronder; pallets, klein zwerfvuil, maar ook stenen, metaaldelen, zakken vol huisvuil, matrassen en bankstellen, gasfornuizen en het onderstel van een aanhangwagen. En zelfs enkele koelkasten. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn", vertelt Sacha. "Gebruikers wijzen wij er graag nog even op dat je witgoed (elektrische, huishoudelijke apparaten) en bruingoed (geluids- en beeldelektronica) niet mag achterlaten bij het milieu-eiland op ons terrein. We roepen iedereen op om vooral gebruik te maken van het gemeentelijke afvaldepot om wit- en bruingoed en andere huishoudelijke goederen en vloeistoffen af te voeren."

Hiervoor kun je terecht op de volgende locaties:

Bekijk hier onze algemene voorwaarden. En lees onze bepalingen in ons Veilingreglement (Gedrag op de marktplaats) er nog eens op na.

Help mee om onze terreinen schoon te houden 

Dat doe je door afval even op te rapen en weg te gooien in de dichtstbijzijnde prullenbak. Zie je ergens op onze terreinen een overvolle prullenbak, grotere hoeveelheden zwerfafval of wit- of bruingoed meld dit dan via ons Klant Contact Center (KCC), zodat we actie kunnen ondernemen om de werkomgeving representatief houden. Afval melden kan via het telefoonnummer T 088 789 89 89 of via Whatsapp. Achter de link naar de gegevens van Klant Contact Center vind je onderaan de pagina de tijden, waarop het KCC via de verschillende kanalen bereikbaar is.

Met de hulp van alle gebruikers op de marktplaats, houden we onze locaties netjes en zorgen we samen voor een schone en representatieve werkomgeving. En dat is fijn, of je nu een klant, kweker óf een medewerker van Royal FloraHolland bent!

Alvast hartelijk bedankt voor alle hulp!

Gerelateerd nieuws