Met de overhandiging van een grote gebloemde sleutel was de oplevering van het nieuwe pand van Marginpar een feit. De kweker en importeur van zomerbloemen is de eerste klant op Aalsmeer-Oost. Door de aanleg van een interne productstraat is de marktplaats voor Marginpar binnen handbereik.

Van plan tot pand; hoe snel kan het gaan? “Twee jaar geleden meldde Marginpar zich bij ons, dat ze graag wilden verhuizen naar deze locatie”, vertelt CFO David van Mechelen. “Dit was de trigger voor de ontwikkeling van Aalsmeer-Oost. Alle eer voor co-CEO Rob Koning!”

Ruimte voor groei

Met Marginpar als launching partner was vrijdag 18 november de start van het gebruik van het 135.000 m2 grote terrein. Met speeches, getoost met alcoholvrije champagne en blije gezichten werd het eerste stukje nieuwbouw opgeleverd. Daarna volgde de spetterende (vuurwerk!) ingebruikname van het eerste deel van de productstraat. Met het doortrekken van de productstraat zijn straks alle bedrijven op Aalsmeer-Oost direct aangesloten op de marktplaats en kunnen zij genieten van de logistieke voordelen van Royal FloraHolland.

“Met deze locatie is Marginpar nu connected aan onze marktplaats, inderdaad Connect to grow”, verwees David naar de pay-off van Royal FloraHolland. Hij roept in zijn speech andere partijen op om zeker eens een kijkje te komen nemen op Aalsmeer-Oost. “Deze opening is een belangrijke stap voor de sierteeltsector, voor de regio, voor Marginpar en voor onszelf. This is only the beginning. Er is genoeg ruimte voor groei.”

Dichtbij klanten

Marginpar brengt als kweker en importeur al tientallen jaren zomerbloemen van kwekerijen in Kenia, Ethiopië, Zimbabwe en Tanzania naar de marktplaats van Royal FloraHolland. In Aalsmeer werkt het Nederlandse Marginpar team met grote zorg aan het controleren, distribueren en marketen van meer dan honderd verschillende variëteiten. Rob Koning, co-CEO van Marginpar, staat met een heel trots gevoel in zijn nieuwe pand. “Dat we dit hebben kunnen realiseren, geweldig. Het is een enorme stap voorwaarts voor ons. Zoveel efficiënter en ook een betere werkplek voor de medewerkers op kantoor. Het vorige pand, aan de overkant van de weg, was gewoon te oud.” De nieuwbouw is toegesneden op de bedrijfsvoering van Marginpar en omvat, naast hoogwaardige kantoorruimte, een bedrijfshal van ruim 8.500 m2 met daarin een koelcel van bijna 3.500 m2.

Marginpar koos bewust voor een plek op de marktplaats. Dichtbij klanten en direct aangesloten op de productstraat kunnen ze snel inspelen op veranderende wensen met een fijnmazige levering van een breed assortiment. Rob: “We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking zal resulteren in tevreden klanten. Het hebben van een gezamenlijk doel is noodzakelijk om tot resultaat te komen. We zullen er alles aan doen om te kunnen blijven bijdragen aan deze marktplaats. Met een collectieve focus versterken we de sierteeltsector.”

Over Aalsmeer-Oost

Het ontwikkelgebied Aalsmeer-Oost is een zichtlocatie langs de N201, aan de entree van de marktplaats. Het geeft sierteeltondernemers de kans verder te groeien en hun eigen identiteit te versterken. De aanleg van de Sierteeltstraat en de Ongestoorde Logistieke Verbinding zorgen voor een snelle verbinding richting A4, A9 en Schiphol.

Met de verdere ontwikkeling van Aalsmeer-Oost zorgt Royal FloraHolland voor extra sierteeltbedrijfsruimte. Deze hoogwaardige bedrijfs- en kantoorruimtes bieden een nieuwe, inspirerende werkomgeving. We bouwen deze ruimtes met duurzame en zoveel mogelijk circulaire bouwmaterialen en -technieken.

Bekijk de video

Gerelateerd nieuws