Je aanbod op orde op Floriday: vergroot zo je verkoopkansen

24 november 2022
Floriday & digitaal zaken doen
Om als kweker succesvol via Floriday te verkopen is het belangrijk om aantrekkelijke afbeeldingen, volledige productinformatie en kloppende beschikbaarheid toe te voegen. Zo zijn jouw producten beter vindbaar én help je jouw klanten de juiste keuze te maken voor hun aankoop.

Met de juiste informatie van elke bloem of plant is iedereen geholpen. Als kweker bewijs je niet alleen je eigen bedrijf een dienst, je helpt ook de koper, de eindklant of de logistieke dienstverlener. Denk aan de inkoper die zo gemakkelijker in Floriday kan zoeken naar aanbod of aan de klanten die jouw producten hierdoor goed kunnen tonen in hun webshops. Maar ook logistieke dienstverleners kunnen jouw product efficiënter en schadevrij afleveren als producteigenschappen zoals transporthoogte bekend zijn én kloppen.

Details tellen

Aantrekkelijke foto’s, volledige productinformatie en kloppende beschikbaarheid dragen bij aan meer verkopen.

Aantrekkelijke foto's
Hiermee kunnen kopers jouw producten beter kunnen beoordelen. Je vergroot hiermee ook de kans dat ze deze doorzetten in hun webshop voor hun klanten.*

Volledige productinformatie
Omdat veel kopers werken met zoekfilters is het ook belangrijk dat productinformatie zo volledig mogelijk is ingevuld en klopt. Hierdoor wordt jouw product beter gevonden en help je kopers en vervoerders om de juiste keuzes te maken. Denk bijvoorbeeld aan:
  • juiste producteigenschappen
  • ingevulde transporthoogte
  • correcte VBN- en landcodes
Kloppende beschikbaarheid
Zorg er tot slot voor dat zowel de verwachte beschikbaarheid van artikelen in de catalogus als de beschikbaarheid van het direct beschikbare aanbod goed is gevuld.

* Voor producten die worden geveild via bijvoorbeeld Royal FloraHolland of Veiling Rhein-Maas gelden eigen fotovoorschriften.

Whitepaper met stappenplan en tips

Om kwekers te helpen om hun aanbod in Floriday te optimaliseren hebben we een handige ‘Aanbod op Orde’ whitepaper gemaakt. In deze whitepaper geven we je tips hoe je met goede productfoto’s, volledige productinformatie en kloppende beschikbaarheid jouw verkoopkansen in Floriday kunt vergroten.

Het Floriday Support team staat voor je klaar

Heb je vragen of wil je hulp bij het optimaliseren van jouw aanbod op Floriday? Het Floridaysupport team is van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar. Bel 0174 - 35 20 70 of gebruik de chatfunctie in Floriday en stel direct al je vragen. We bieden daarnaast ook een online workshop met uitleg en tips. Na registratie kun je de webinar direct bekijken of later wanneer het jou uitkomt.

Gerelateerd nieuws