Management column: Snel inspelen op (nieuwe) ontwikkelingen voor iedereen noodzakelijk

17 november 2022
Columns
Met een heel goed gevoel kijk ik terug op de Trade Fair Aalsmeer van vorige week. De 20.000 bezoekers uit 50 landen maakten onze beurs tot een enorm succes. Met 600 deelnemende bedrijven zaten we aan ons maximum en moesten we zelfs mensen teleurstellen. Ik was er zelf alle drie de dagen en heb genoten van de optimistische en positieve sfeer die er hing.

Natuurlijk kwamen in de gesprekken die ik voerde met kwekers en kopers de zorgen over de fors gestegen kosten, met name die van energie, aan de orde. Dat is volstrekt begrijpelijk, want ondernemers staan voor grote uitdagingen en gaan een onzekere tijd tegemoet. Maar het is goed om zorgen te delen en te horen hoe andere kwekers en kopers die tegemoet treden. Zoals altijd toont de sector onder lastige omstandigheden grote veerkracht. Uiteindelijk zijn we allemaal gebaat bij een sterke Sierteelt.

Grote ondernemingszin

Onze sector kenmerkt zich door een grote ondernemingszin en die proefde ik ook tijdens de Trade Fair. Ik heb in mijn gesprekken heel veel nieuwe initiatieven voorbij zien komen. Vooral internationaal is er veel in beweging. Uit Afrika komen naast roos en zomerbloemen nieuwe producten op de markt, die al vanaf december voor de klok komen. Ik hoorde over nieuwe productielocaties in Portugal en Oost-Europa. In ons eigen land is het schipperen met de ruimte. In Afrika en Zuid-Amerika is net als in bijvoorbeeld Oost-Europa voldoende grootschalig productieoppervlak voor bloemen beschikbaar. Internationalisering van met name bloemenproductie gaat sneller dan gedacht. Nederlandse kwekers willen dolgraag versnellen met verduurzaming van hun energie. Daar is echter wel de support van de overheid bij nodig. Die schiet nu nog te kort.

Krapte op de arbeidsmarkt

Ook van koperszijde hoorde ik veel over nieuwe ontwikkelingen. Niet verwonderlijk is dat bedrijven kritisch kijken naar kosten en de mogelijkheden om te besparen. Mogelijkheden daartoe zien grote kopers in een efficiënter gebruik van ruimte, in combinatie met digitalisering en een slimmere inzet van medewerkers. Niet alleen Royal FloraHolland ervaart de gevolgen van de krapte op de arbeidsmarkt. In andere sectoren hebben ze niet te maken met de concentratie van werkzaamheden in de ochtend, waar wij van oudsher mee te maken hebben. Juist daarom moeten we veranderen. Net als alle andere sectoren hebben we ook in de Sierteelt te maken met vergrijzing. Nog niet zo lang geleden sprak ik een koper die moeite had met het aantrekken van nieuwe inkopers. Sollicitanten hikten aan tegen het dagelijks opstaan om vijf uur of eerder. Alle ontwikkelingen noodzaken om goed te kijken naar aanpassingen in het ritme van de sector en hierover heldere keuzes te maken.

Eerste Landelijke klok

Met onze strategie spelen we in op genoemde ontwikkelingen. In de eerste plaats met ons wereldwijde digitale platform Floriday. Tijdens de Trade Fair heb ik gesproken met een koper uit de VS die wil aansluiten op Floriday. En hij is niet de enige. Ons platform ondersteunt onze internationale ambities. Dat gaan we ook doen door het moderniseren van internationale aanvoer. Meer spreiding van logistieke processen aan zowel onze kant als die van kopers, wordt mogelijk gemaakt door Landelijk Veilen in combinatie met Vandaag voor Morgen en/of Aftuin Veilen. Orderpicken is daarvoor een randvoorwaarde.

Na bloemen in Naaldwijk rollen we dat stapsgewijs verder uit op alle locaties. Dat doen we zorgvuldig en daarom stap voor stap. De eerste Landelijke klok C06 met Snijanthurium breiden we op 24 november uit met de productgroepen Snijorchidee, Alstroemeria en Strelitzia. Hiermee creëren we een volwaardige en interessante klok voor inkopers. Het is een moment om naar uit te kijken. Ik ben vol vertrouwen dat het een succes wordt, maar ‘the proof of the pudding, is in the eating’. In het verlengde hiervan starten we in Eelde met een pilot met de nieuwe Digitale Klok, die meer en andere mogelijkheden en dus gemak biedt aan kopers.

Klantenplatforms

Bij de implementatie van onze strategie kijken we steeds naar wat gaat goed en wat kan beter. Dat doen we in co-creatie in regieteams en afstemming met klantenplatforms. Soms maak je dan even stap op de plaats om daarna weer te kunnen versnellen. Soms gaat het helaas gepaard met ongemak voor klanten. Dat is vervelend, maar soms niet te vermijden. Gelukkig merk ik ook veel steun voor de noodzakelijke veranderingen en een steeds sterker gedeeld gevoel voor urgentie. Op basis van alle input en feedback gaan we volgend jaar definitieve keuzes maken over het ritme in de sector met nieuwe handelsmogelijkheden voor klok en direct. Het uiteindelijke doel is om daarbij met elkaar zo sterk mogelijk voor de dag te komen en echte duidelijkheid te scheppen waar we naar toe bewegen. Dit is nu echt noodzakelijk, zodat iedereen daarop succesvol kan bouwen en waarmee we samen inspelen op de grote uitdagingen waarvoor we staan.

Gerelateerd nieuws