Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwkoop Europe: "Kwekers en kopers moeten met elkaar om de tafel"

10 oktober 2022

Leo van Ruiten Nieuwkoop Europe
Als je door de kassen en de magazijnen van Nieuwkoop Europe loopt, verdwaal je bijna. Zó groot. Het bedrijf in de Kwakel biedt een totaalconcept: hydrocultuur, potplanten, een eigen spuitspraat, een immens assortiment potten en geïmporteerd groen vanuit diverse plekken ter wereld. Platformbeheerder Leo van Ruiten: “Bij Nieuwkoop draait het om maatwerk, de klant is hier echt koning.”

De groothandel verzorgt veel interieurbeplanting. Naast de eigen kweek worden er ook producten ingekocht en doorgekweekt tot eindproducten die de verkoop ingaan. Leo: “Wij maken zodoende als kweker én als koper gebruik van Floriday.”

Inloggen voor snel inzicht

Leo buigt zich volledig over het aanbod van de kwekerij binnen de groothandel. “Ik zorg ervoor dat het hele assortiment goed in Floriday staat. Dagelijks zorg ik ervoor dat de prijsgroepen, de levervoorwaarden en al onze artikelen goed staan. De inkoop- en verkoopafdeling vervolgt het proces en is bezig met in- en verkoop via Floriday.”

Bij Nieuwkoop Europe kennen ze een gecombineerde manier van werken. Leo: “Ons assortiment zet ik direct in de schermen van Floriday. De verkoop verloopt vervolgens via ons eigen softwaresysteem met de API-koppeling met Floriday. Ook de intake van verkooporders en het aanbieden van inkooporders gaat via de API-koppeling met Floriday, dat werkt goed. Daarnaast verkopen we ook via onze eigen webshop. Alle systemen communiceren met elkaar. We vinden het belangrijk ons aanbod realtime te presenteren.”

Afspraak = afspraak

“Voorheen ontsloten we het aanbod via FloraXchange, maar die werkwijze, met staffels, ligt ons niet. We willen alles aanbieden en met een vooraf duidelijk bepaalde prijs. Sterker nog: wij léven bij de constante van een vaste prijs. Dat is prettig voor onze klanten: met hen maken we bijna altijd prijsafspraken voor de langere termijn. Iedereen weet waar hij aan toe is en je hebt er ook geen woorden over. Bij Floriday weet je: afspraak = afspraak. Dat vinden we belangrijk, onze voorraad is gegarandeerd. We werken namelijk veel met partijen die inkopen op de langere termijn. Sinds 1 augustus staat ons aanbod ook niet meer op FloraXchange. Daar ben ik echt heel blij mee, want het scheelt me enorm veel tijd dat ik nu geen twee systemen meer hoef bij te houden!”