Royal FloraHolland | De genomineerden voor de Greenovation…
Terug naar nieuwsoverzicht

De genomineerden voor de Greenovation Award 2022 zijn bekend

11 oktober 2022

Floral Trade Group
De vakjury van de Greenovation Award stond weer voor een zware klus: uit alle aanmeldingen de beste ideeën selecteren. Dat resulteerde in negen genomineerde bedrijven met zeer uiteenlopende duurzame producten en concepten. Bekijk ze en stem op jouw duurzame favoriet!

Speciale verpakkingen van duurzaam materiaal die ook nog eens minder ruimte innemen tijdens het transport (win/win), een retoursysteem voor bloemenemmers, een holistisch bedrijfsconcept, CO2 neutraal geproduceerde bloemen… De genomineerde concepten en producten gaan werkelijk alle kanten op. En dat is alleen maar mooi, dat bedrijven met duurzaamheid bezig zijn. Er zijn zó veel ontwikkelingen op het gebied van duurzaam produceren en handelen. De internationale consument verwacht een duurzaam product en ook producenten en handelaren zien het belang steeds meer. Na een strenge selectie maken uiteindelijk negen genomineerden kans op de Greenovation Award.

Duurzaamheid met een verhaal

De jury juicht deze ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid alleen maar toe. Juryvoorzitter Maarten Bánki, manager Duurzame Ontwikkeling & Kwaliteit bij Royal FloraHolland. "We vinden aandacht voor duurzaamheid en duurzame innovaties belangrijk. Verduurzamen is nodig om ook in de toekomst als ondernemer succesvol te blijven. Duurzame innovaties zijn dus essentieel voor onze toekomstbestendigheid. Met de Greenovation Award willen we een podium geven aan de beste duurzame product- of conceptintroductie binnen onze sector."

De vakjury bepaalt 50% van de eindbeoordeling. De andere 50% bepaalt het (vak)publiek dat vooraf online kan stemmen.

Bekijk de video met de genomineerden

Iedere genomineerde heeft een eigen verhaal, dat we graag met je willen delen.

Stemmen op uw favoriet

Je kunt stemmen tot en met 31 oktober. De uitreiking van de Greenovation Award gebeurt op Trade Fair Aalsmeer op woensdag 9 november om 15.00 uur in het Royal FloraHolland House.