Royal FloraHolland | Eerste volledige klok Landelijk Veilen…
Terug naar nieuwsoverzicht

Eerste volledige klok Landelijk Veilen bloemen

29 september 2022

Laptop 2618797 960 720
In eerdere berichten hebben jullie kunnen lezen dat we klok C06 uitbreiden met de productgroepen Snijorchidee, Alstroemeria en Strelitzia. Inmiddels is bekend dat deze klok donderdag 24 november live gaat. Met het toevoegen van deze productgroepen creëren we een volwaardige en interessante klok voor inkopers. Hiermee komen we tegemoet aan de wens van veel kwekers om hun producten landelijk te veilen. Zo gaan we samen stap voor stap op weg naar Landelijk Veilen.

Kwekers van al deze productgroepen kunnen vanaf 24 november nog steeds zelf bepalen of zij hun producten op de Royal FloraHolland locatie in Naaldwijk of Aalsmeer aanvoeren. We concentreren het aanbod van Aalsmeer en Naaldwijk, Rijnsburg voorlopig nog niet.

Een nieuwe klok

Veilingmeester Amerik de Best: “Eind november is het dan echt zover, voor het eerst veilen we alle Snijorchidee, Alstroemeria en Strelitzia op de landelijke klok C06. Inmiddels veilen we Snijanthuriums al twee jaar landelijk, daar kijken we tevreden op terug. Het is fantastisch om straks deze vier producten op één klok te kunnen veilen. Dit is een grote stap in het verder concentreren van vraag en aanbod. We kijken er naar uit en zien dit echt als een belangrijke stap naar Landelijk Veilen.”

Nieuw veilschema

De introductie van de landelijke klok C06 betekent ook een nieuw veilschema. De starttijd van de nieuwe klok is 06.00 uur. Het nieuwe veilschema ziet er als volgt uit:
VeilgroepOmschrijving
317Alstroemeria Novelties
417Alstroemeria Florinca
117Alstroemeria vanaf 70 cm+
116Alstroemeria t/m 65 cm
690Cymbidium mini
680Cymbidium grootbloemig
653Cymbidium geschenkverpakking
161Anthurium
670Phalaenopsis
660Orchidee overig
58Strelitzia

Gevolgen livegang landelijk klok C06 voor de overige klokken

Door het uitbreiden van Landelijk Veilen Bloemen verdwijnen er ook twee lokale klokken. Dit verlaagt de inkoopdruk bij inkopers en geeft meer overzicht.
In Aalsmeer verdwijnt klok A08. De productgroepen die niet meegaan naar de landelijke klok C06, verplaatsen we naar de lokale klokken.
In Naaldwijk verdwijnt de klok N05. De meeste producten van klok N05 gaan over naar de landelijke klok C06. De producten die niet meegaan, verdelen we over de lokale klokken in Naaldwijk.

Meer weten?

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Landelijk Veilen bloemen. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met het Klant Contact Center op telefoonnummer 088 789 89 89.