Eenmalige restitutie aan leden, aanvoerders en kopers vanwege grote KOA-storing

21 september 2022
Royal FloraHolland
De grote technische verstoring op het KOA-systeem (kopen of afstand) van vorige week bij Royal FloraHolland heeft voor veel vertraging, ongemak en extra kosten gezorgd voor onze leden, overige aanvoerders, kopers en Royal FloraHolland zelf. Het veilen ging pas een aantal uren later van start dan gebruikelijk. Dat is niet de dienstverlening waar Royal FloraHolland voor staat en die je als lid en klant mag verwachten. Gezien de omvang van deze landelijke storing in combinatie met de exceptioneel grote vertraging in uitlevering op die dag biedt Royal FloraHolland daarom naast de eerdere excuses ook eenmalig een tegemoetkoming aan in de kosten voor kwekers en kopers.
Ruud Knorr, CCO Royal FloraHolland: “Een storing van deze omvang is in de historie van de coöperatie voor zover ons bekend nog niet eerder voorgekomen. Juist in een tijd waarin het voor onze leden, kwekers en kopers als gevolg van de energiecrisis uitdagend is te blijven ondernemen, is een storing van deze omvang extra zwaar. Het is duidelijk dat RFH er ook zelf belang bij heeft om het dagelijkse proces zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen, zowel nu als in de toekomst. Daarom zijn wij continu scherp op het goed functioneren en het verbeteren van onze systemen. Een dergelijke grote vertraging in het veilen is niet iets wat onze leden en onze klanten van ons mogen verwachten. Daarom deze eenmalige tegemoetkoming, ook als expliciete blijk van erkenning voor wat dit voor onze klanten heeft betekend aan ongemak en problemen.”

Wat betekent dit voor onze leden en overige aanvoerders?

De klokprovisie voor kwekers van afgelopen vrijdag zal eenmalig gerestitueerd worden. Dit verrekenen we met de productafrekening van komende week. Je hoeft hiervoor niets te doen en ontvangt de terugbetaling automatisch volgende week bij je uitbetaling. De verrekening zal aanstaande vrijdag zichtbaar zijn op je productafrekening.

Wat betekent dit voor onze kopers?

De transactieheffing voor kopers van afgelopen vrijdag zal eenmalig gerestitueerd worden. Dit verrekenen we via de klokfactuur van aanstaande vrijdag waar je de verrekening op zal vinden. Je hoeft hiervoor niets te doen en ontvangt de verrekening vervolgens automatisch.

Mochten er naar aanleiding hiervan nog vragen zijn, dan kun je contact opnemen met ons Klant Contact Centrum via +31 88 789 89 89.

Gerelateerd nieuws