Door een grote landelijke technische verstoring op ons KOA-systeem (kopen of afstand) is vandaag het veilen een aantal uren later dan gebruikelijk van start gegaan. Naar verwachting kunnen alle aangevoerde bloemen en planten worden geveild door voldoende koopkracht op de klok. Desalniettemin heeft de verstoring door de vertraging grote impact op onze klanten en hun mensen gehad.
De verstoring van vanochtend werd veroorzaakt door synchronisatieproblemen op het KOA-netwerk. Een groot deel van de kopers kon daardoor niet inloggen op KOA. Op het moment dat er niet voldoende kopers kunnen inloggen, zorgt dit ervoor dat er onvoldoende koopkracht is om te kunnen veilen op de klokken. Royal FloraHolland streeft er altijd naar een optimale prijs te realiseren. We zijn daarom pas gestart met veilen op het moment dat het systeem weer op volle kracht kon draaien.

Veilen in grotere volumes, extra inzet personeel

Steven van Schilfgaarde, CEO Royal FloraHolland: “Ondanks de omstandigheden zijn we met flinke vertraging uiteindelijk wel gestart met veilen. We begrijpen dat deze vervelende situatie gevolgen heeft voor alle partijen in de keten, in het bijzonder voor onze klanten, hun medewerkers en ook onze eigen medewerkers. We bieden daarvoor onze excuses aan. We zijn sinds 10.30 uur vanochtend in grotere volumes de bloemen en planten gaan veilen. Onze medewerkers in de logistiek hebben we gevraagd langer door te werken op onze locaties. Ook ons kantoorpersoneel is op alle locaties bijgesprongen in de logistiek. We willen dat kopers hun producten alsnog zo snel mogelijk ontvangen en zijn heel blij met de flexibiliteit van onze mensen. We bedanken kwekers, kopers en onze medewerkers voor hun begrip en geduld in deze lastige situatie.”

Volg actuele prognose-eindtijden via Twitter

De verstoring heeft ook als gevolg dat de prognose eindtijden momenteel niet zichtbaar zijn op de bijbehorende pagina op de RFH-website. Op dit moment kunnen we via dit bericht de onderstaande prognose eindtijden mededelen:
  • Aalsmeer: 16:20 uur bloemen; 16.00 uur planten
  • Naaldwijk: 15.45 uur bloemen; 16.25 uur planten
  • Rijnsburg: 16.30 uur bloemen en planten
  • Eelde: afgerond

Via Twitter @FloraHolland zullen we de verwachte eindtijden regelmatig actualiseren.
https://twitter.com/floraholland

Wat is de huidige situatie?

  • Er is vooralsnog geen indicatie dat dit probleem impact heeft op het veilen aanstaande maandag. Maandag zal het veilen weer regulier om 6.00 uur van start gaan. Mocht er toch reden zijn voor een wijziging in het veilen, informeren we klanten hierover via de mail en de RFH-verstoringen Whatsapp-groep.
  • De verstoring heeft ook effect op de actuele beschikbare data in diverse informatie RFH-informatiebronnen waaronder Rekening online, Insights en Floriday.
  • Ons Klant Contact Centrum is vandaag langer open (tot 20.00 uur) om alle vragen van onze kwekers en kopers te kunnen beantwoorden en iedereen van dienst te kunnen zijn.

Blijf op de hoogte in geval van storingen 

Je kunt via meerdere kanalen op de hoogte blijven in geval van storingen:


  • Meld je dan aan voor onze gratis berichtendienst via WhatsApp via deze link;
  • Bekijk de storingen-pagina van Royal FloraHolland om de laatste updates van de storing te vinden.
  • Of download de gratis ‘RFH news app’ op jouw telefoon of tablet via de App Store of Google Play. Daar vindt je onderaan de tab “storingen” met de laatste updates.

Gerelateerd nieuws