De deur gaat open en een groene zee van Spathiphyllumplanten reikt tot in de verte. We zijn op bezoek bij Bestplant in Poeldijk. Nancy Zwirs vertelt ons over het familiebedrijf, hoe zij werken met Floriday én wat dit hen brengt.

“Spathiphyllum is de corebusiness van ons bedrijf", vertelt Nancy, onder andere verantwoordelijk voor de verkoop bij Bestplant. "Deze telen we jaarrond in bijna 10 ha. kassen. De planten zijn luchtzuiverend en dragen het label van Air So Pure. We bieden de grotere potmaten aan: 17 tot 27 cm. Naast Spathiphyllum hebben we periodiek ook Hortensia’s, Green Orange en Portulaca,” zegt Nancy. Het bedrijf, ooit begonnen met de verkoop van kerststerren, is van de families Zuidgeest en Van Dijk, die beiden een lange historie hebben in het Westland. Voor Bestplant is duurzaamheid en energieneutraal telen al lange tijd belangrijk. Nancy: “Zo hebben we bijvoorbeeld zo’n 500 zonnepanelen en zijn we aangesloten op aardwarmte.”

Schelden en meetrekken

Nancy: "Bestplant handelt zowel via de klok als direct en sinds eind 2020 werkt Bestplant volledig digitaal. “Toen ik hier vier jaar geleden op de verkoop begon was het bedrijf nét gestart met Floriday. Aan mij toen de taak om het hele assortiment een plek te geven in het platform en daarbinnen alles voor de verkoop goed te zetten. Een hele klus! Ik heb flink gescholden op Floriday omdat niet alles meteen goed werkte en ook collega’s moeten meetrekken. Dat was niet altijd makkelijk. Het scheelt wel dat ik altijd open sta voor nieuwe dingen, zeker als het ons iets goeds kan brengen.”

Gerelateerd nieuws