Meedoen aan de tweede stemronde van de Glazen Tulp Award? Meld u snel aan

17 augustus 2022
Beurzen & events
U heeft nog slechts korte tijd om uw noviteit aan te melden voor de tweede ronde van de Glazen tulp Award! Dat kan tot en met 2 september. Holstein Flowers vertelt wat deelname aan deze verkiezing hen heeft gebracht.

Gerbera Smeagol  van Holstein Flowers uit De Lier won vorig jaar Glazen Tulp Award in de categorie Snijbloemen. Smeagol kenmerkt zich door de harde, lichtgekrulde bloemblaadjes, met in het midden een felle paars/roze krans. Bovendien is Smeagol lang houdbaar. “Deze award is een kroon op ons werk”, vertelt marketing- en communicatiemedewerkster Iris van Santen. Holstein Flowers is een hecht familiebedrijf. Het bedrijf startte in 1946 en sinds 1974 begonnen zij met het telen van gerbera’s. Inmiddels staat ook de derde generatie aan het roer. De liefde voor de gerbera zit al jarenlang diep in hun DNA verankerd.

“Award zet ons extra op de kaart”

“De Glazen Tulp Award heeft ons veel mooie reacties en publiciteit opgeleverd”, vertelt Iris. “Niet alleen na het winnen van de Award, maar ook ervoor, in aanloop naar de bekendmaking. Vanaf het moment dat we genomineerd werden, heeft Royal FloraHolland veel aandacht besteed aan de producten. Onder andere op social media, via nieuwsbrieven en de website. Ook op de Trade Fair in Aalsmeer werden de kanshebbers mooi in de spotlight gezet in de stand van Royal FloraHolland.”
Het was een spannende strijd, maar uiteindelijk werden ze in De Lier feestelijk verrast door Romeo Sommers met de mededeling dat ze de winnaar waren van de Glazen Tulp Award. Compleet met confetti, muziek, een rode loper en natuurlijk die mooie felbegeerde Award. “Daarmee waren we natuurlijk ontzettend vereerd. We hebben Holstein Flowers weer extra op de kaart kunnen zetten als specialist in het veredelen en kweken van gerbera’s met de meest bijzondere vormen en kleurcombinaties.”

“Of we dit jaar weer meedoen met een nieuw aanstormend talent? Dat kunnen we nog niet met zekerheid zeggen. Op onze eigen veredelingsafdeling zijn we altijd druk met het ontwikkelen van nieuwe, unieke gerberasoorten en er komen wel weer mooie nieuwe soorten aan. Dus wie weet!”

Meld vandaag nog uw noviteit aan

De Glazen Tulp Award is een Oscarwaardige onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste marktintroductie in de sierteelt. Ieder jaar reiken vijf awards uit in de categorieën snijbloemen, concepten, kamerplanten bloeiend, kamerplaten groen en tuinplanten. Wanneer u een product aanmeldt als noviteit, maakt het automatisch kans op de Glazen Tulp Award.
2 september is de deadline voor het aanmelden van de tweede stemronde 2022-2023. Heeft u een noviteit later beschikbaar, geen probleem dan gaat uw noviteit mee naar de volgende editie. Vanaf 15 september kan er gestemd worden op de noviteiten van de tweede ronde. De genomineerden daarvan worden samen met de genomineerden van ronde 1 beoordeeld door een vakjury op Trade Fair Aalsmeer in november. 15 november maken we de finalisten bekend en 15 december is de Glazen Tulp uitreiking!

Gerelateerd nieuws