U heeft vandaag, op donderdag 18 augustus, mogelijk niet de dienstverlening ervaren die u van ons gewend bent. Op de drie exportlocaties Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg lag ons veilproces ruim twee uur stil als gevolg van een storing. We realiseren ons dat de gevolgen van deze uitzonderlijke storing voor u zeer vervelend zijn. We bieden u hiervoor onze welgemeende excuses aan en doen er alles aan om dit in de toekomst te voorkomen. Morgen verloopt het veilproces weer zoals u van ons gewend bent.

Netwerkprobleem

Door een netwerkprobleem in ons Marktplaats Netwerk (MPN) was het vanmorgen om 6.00 uur niet mogelijk om te veilen. Om 8.20 uur konden we eindelijk starten met veilen. De storing had consequenties voor alle exportlocaties van Royal FloraHolland en meer specifiek locatie Rijnsburg. Dit heeft geleid tot een latere eindtijd. We hebben met extra inzet geprobeerd de logistieke vertraging zo veel mogelijk te beperken.

Deze week extra controles

Royal FloraHolland stelt de hoogste prioriteit aan de betrouwbaarheid en toekomstvastheid van haar netwerk. We investeren continu in verbeteringen en zetten alles op alles om dergelijke storingen te voorkomen. De komende veildagen voeren we extra controles uit en hebben we ‘s ochtends vroeg aanvullende IT-capaciteit klaar staan. Daarnaast doen we uitgebreid onderzoek naar de exacte oorzaak en zijn er inmiddels diverse vervolgacties uitgevoerd om herhaling te voorkomen.

Blijf op de hoogte in geval van storingen 

U kunt via meerdere kanalen op de hoogte blijven in geval van storingen:
  • Zorg dat de KOA berichtenregel goed zichtbaar is in uw KOA lay-out;
  • Meld u dan aan voor onze gratis berichtendienst via WhatsApp;
  • Bekijk de storingen pagina van Royal FloraHolland om de laatste updates van de storing te vinden;
  • Of download de gratis RFH news app op uw telefoon of tablet via de App Store of Google Play. Daar vindt u onderaan de tab “storingen” met de laatste updates.
Wij willen u nogmaals onze wel gemeende excuses aanbieden voor de ervaren overlast. Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan contact op met uw Accountmanager of onze afdeling Klant Contact Center.

Gerelateerd nieuws