Bloemisten waarderen het online seizoensmagazine met een 8,5, zo blijkt uit het bloemistenonderzoek van Royal FloraHolland. Het magazine kenmerkt zich door seizoensinspiratie en -verkoopkansen met bijzondere bloemen. De redactie introduceert deze week de herfsteditie, met daarin bekende en nieuwe geefmomenten. Inmiddels telt het online seizoensmagazines 6.500 abonnees.

Dit voorjaar voerde Royal FloraHolland in opdracht van de promotiecommissie een onderzoek uit onder bloemisten in Nederland, Duitsland, Engeland en Frankrijk. Met als doel: inzicht hebben in de bekendheid van de campagne ‘365 dagen bloemen’ en de waardering voor de communicatiemiddelen zoals het online seizoensmagazine. “Het waarderingscijfer 8,5 van het online seizoensmagazine is ongekend hoog”, licht Josephine Klapwijk, marktonderzoek Royal FloraHolland toe. “Over de landen zijn er verschillen, maar in het algemeen laten respondenten weten dat de fotografie, seizoensinformatie en -inspiratie hen het meeste aanspreekt.”

Herfst: sharing is caring

De herfsteditie van het online seizoensmagazine kenmerkt zich door een mooie balans tussen inspiratie, informatie en activatie. Prikkelende fotografie, gecombineerd met korte informatieve teksten over de bijzondere producten van het seizoen. Het thema is 'Sharing is caring'. Bloemisten kunnen zich eenvoudig abonneren op het gratis seizoensmagazine. Bovendien profiteert de lezer van gratis promotiepakket met fotografie, posters en bloemenweetjes in vier talen (Nederlands, Duits, Engels en Frans) die gemakkelijk deelbaar en inzetbaar zijn voor de eigen winkelvloer, social media en webwinkel.

365 dagen bloemen

Concept Factory ontwikkelt de campagne in opdracht van de promotiecommissie 365 dagen bloemen. Snijbloemenkwekers die lid zijn bij ons zijn, maken deze promotiecampagne mogelijk.

Gerelateerd nieuws