Donderdag 11 augustus om 17.00 uur was het zover: de officiële aftrap van de #LoveFloriade roadtour. Een ludieke actie, georganiseerd door een gelegenheidscoalitie van Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland en GroentenFruit Huis. De tuinbouwsector wil hiermee laten zien dat we trots zijn op de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade – en het park op een positieve manier extra onder de aandacht brengen bij het publiek.

Bij de perspresentatie van de actie waren ook Floriade-directeur Hans Bakker en Jan Willem Griep, voormalig financieel directeur van Floriade 2002 Haarlemmermeer, aanwezig. Bert Schouten, bestuurslid van Bloemenbureau Holland deed het welkomstwoord samen met Jan de Boer, voorzitter van de gelegenheidscoalitie #LoveFloriade. Jan de Boer: “Geef die mooie Floriade een kans! Ga ervan genieten en ervaar het zelf.”

Daarna vertelde Ivo Putman van De Grote Tuinverbouwing een positief verhaal over de sector en Floriade en waren er inspirerende woorden van landschapsarchitect Niek Roozen, die aan vele Floriades verbonden is. Marco van Zijverden, voorzitter van de adviesraad van Floriade, benadrukte het belang van Floriade: “Floriade is duurzaamheid op een leuke en interessante manier, met eindeloos veel voorbeelden om steden en je eigen plek in de stad te vergroenen. Daarnaast is het natuurlijk ook een heerlijk dagje uit met mooie tuinen en de indrukwekkende kas.”

Rijdende kas

Toen volgde het moment waarop iedereen had gewacht: de onthulling van de #LoveFloriade karavaan. Die ziet eruit als een mini-Floriade: een rijdende kas, met daaromheen auto’s en bakfietsen vol met bloemen, planten, groenten, fruit en bloembollen. Mogelijk gemaakt door kwekers en handelaren die Floriade een warm hart toedragen.

De karavaan vertrekt vrijdag 12 augustus om 8.00 uur vanuit Royal FloraHolland in Aalsmeer. Tot en met zondag 14 augustus rijdt de karavaan langs zoveel mogelijk plaatsen met oud-Floriade parken. Onder meer Amsterdam (Floriade 1972 - Amstelpark), Zoetermeer (Floriade 1992 - Rokkeveen) en Rotterdam (Floriade 1960 – Het Park bij de Euromast).

Selfies

Onderweg delen we gratis bloemen, planten, groenten, fruit en bloembollen uit. Het publiek is welkom in de mobiele kas en kan daar een selfie maken voor op sociale media. De boodschap van en voor iedereen luidt: #LoveFloriade.

De #LoveFloriade roadtour eindigt op zondag 14 augustus bij Floriade Expo 2022 in Almere. De karavaan, gevolgd door een stoet van wielrenners (kwekers en tuinders), wordt hier feestelijk onthaald, onder meer door de directeur van Floriade. Alle deelnemers, genodigden en andere aanwezigen vieren gezamenlijk het einde van deze ludieke roadtour.

#LoveFloriade live volgen

Via onze sociale media kun je de #LoveFloriade roadtour volgen. Maar het is natuurlijk nog mooier als je er live bij bent.

Over Floriade Expo 2022

Tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert hier – samen met nationale en internationale partners – innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema ‘Growing Green Cities’ centraal. Het expo-terrein ligt dichtbij Amsterdam, direct aan de A6, met uitzicht op de skyline van Almere.

Gerelateerd nieuws