Veel bedrijven en sectoren kennen een personeelstekort, ook Royal FloraHolland. Naast het werven van nieuw personeel, springen kantoormedewerkers deze zomer bij in de Logistiek om samen te zorgen voor goede resultaten en acceptabele eindtijden. Goed voor de onderlinge samenwerking, leerzaam voor de kantoormedewerkers én extra handen voor Logistiek.

De afgelopen weken hebben over alle locaties ruim 450 kantoor medewerkers (circa 140 piekhulpdiensten per week) de handen uit de mouwen gestoken in de logistiek. Tweemaal per jaar werken alle kantoormedewerkers mee in de Logistiek voor de onderlinge binding en samenwerking tussen de afdelingen. Vanwege het personeelstekort en de hogere klokvolumes is er deze zomerperiode een extra verzoek gedaan om te komen helpen. Veel werknemers van Royal FloraHolland zetten daarvoor graag de wekker iets eerder. Op kantoor werken circa 600 medewerkers. Padbeheer, bledderen (karren klaar maken voor de verdeling), spoorbeheer en orderpicken zijn een welkome afwisseling van dagen achter de laptop en meetings.

Marketingcommunicatie manager Wendy Chavez Morales werkt nog niet zo lang bij Royal FloraHolland, maar kan inmiddels bledderen als de beste. “Het is niet alleen fijn om je steentje bij te dragen, maar het is ook nog eens erg gezellig. Bledderen doe je met z’n tweeën en ondanks dat het een fysieke klus is (lees: gratis work out), kan je ook gezellig bijkletsen met een collega. Zeker als het een collega van een andere afdeling is, kom je weer extra dingen te weten over het bedrijf.”

Lekker op de trekker

Erik Boland stapt na zijn werk als veilingmeester regelmatig op een elektrotrekker in Aalsmeer. “Ik heb al jaren een trekkercertificaat, weet de weg en kom overal. Kopers kijken soms verrast op als de veilingmeester himself de bloemen en planten komt afleveren.”

HR Adviseur Myrthe Prangel hielp mee in Rijnsburg. “Na al vaker als piekhulp in het verdeelproces te hebben meegewerkt, werd ik onlangs voor het eerst als orderpicker ingezet. Gelukkig krijg je eerst een trekkerinstructie. Want voordat je door de koelcellen rijdt is het belangrijk om te weten hoe je dat veilig doet. Heel fijn om daarna zelfstandig aan de slag te gaan met orderpicken. Op die manier kon ik zelfs op mijn inwerkdag al bijdragen aan het verlagen van de eindtijd!”

Iedereen is piekhulp

Ook op Veiling Rhein-Maas in het Duitse Herongen zetten Royal FloraHolland-collega's zich in als piekhulp. Business Development Manager Henk Weijs: “Net als op onze vestigingen in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg zijn de logistieke uitdagingen daar groot. Door ziekte of verlof van vaste medewerkers en uitzendkrachten kunnen ze onze hulp hard gebruiken om de bloemen en planten van de honderden leden die daar dagelijks veilen, op tijd bij klanten af te leveren. Vanochtend waren we met vier personen present om de logistieke collega's van Veiling Rhein-Maas te helpen.”

En ja, iedereen van Royal FloraHolland helpt mee. Ook de directie! Content coördinator Nathalie Montfoort: “Ik zat om zes uur ’s ochtends mijn veiligheidsschoenen aan te trekken. Kijk ik op, zie ik Steven van Schilfgaarde hetzelfde doen. Dat vind ik echt top!”

Piekhulpen aan het woord

Wendy Chavez Morales, Marketingcommunicatie Manager
“Door te piekhulpen krijg je ook weer een deel van het logistieke proces te zien. Het is zeer waardevol om in de praktijk te zien waar je vanuit een kantoor over communiceert.”
Erik Boland, Veilingmeester
“Ik heb al jaren een certificaat om op de trekker te rijden, weet de weg en kom overal. Iedereen is heel vriendelijk, erg leuke collega’s en kopers kijken soms verrast op als de veilingmeester himself de bloemen en planten komt afleveren.”
Myrthe Prangel, HR Adviseur
“Een leuke ochtend, en een welkome afwisseling van het werk achter de laptop! Mijn volgende piekdagen staan alweer gepland!”

Lees meer artikelen over het personeelstekort

Gerelateerd nieuws