Met de Floriday Explorer konden kopers al uitgebreid zoeken naar artikelen die kwekers in hun catalogus hebben staan. Sinds kort is de functionaliteit uitgebreid met actueel aanbod en kan dit door kopers meteen besteld worden.

De Explorer maakt het nu mogelijk voor kopers die werken in de schermen van Floriday, snel het dag- of termijnaanbod te vinden en hierop te bestellen. Daarnaast kunnen kopers vanuit deze functionaliteit ook aanvragen naar kwekers versturen, offertes opmaken en artikelen direct doorzetten naar de eigen webshop.

Verbeteren met de testfase & inkoopchallenge

Een eerste groep kopers (“Early Access-gebruikers”) is nu de Explorer aan het testen zodat Floriday de functie zo goed mogelijk kan laten aansluiten op de dagelijkse praktijk van inkopers. Ook organiseerde Floriday een inkoopchallenge met inkopers van XL Flor en Florahuis om de functie uitgebreid door te nemen en te valideren.
Raemon Prins, junior inkoper bij Florahuis: “Wij beleveren tuincentra in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Op maandag kopen we het meeste in en op dinsdag wordt dit uitgeleverd. Onze klanten kopen nu in via de webshop, die via MatchOnline (red. softwarepakket) gekoppeld is aan Floriday. In onze inkoopschermen zien we deze bestellingen en kunnen we deze doorsturen naar Floriday. Sommige bestellingen filteren we hieruit als deze bijvoorbeeld te klein zijn. Wij verwachten dat we de Explorer vooral gaan gebruiken om ons assortiment uit te breiden door alternatieve kwekers of producten te zoeken en direct te bestellen. ”

Tijdens de inkoopchallenge probeerden verschillende teams bestaande uit developers en inkopers middels een inkooplijst zo snel mogelijk via de Explorer in te kopen op Floriday. De middag resulteerde in een aantal concrete verbeterpunten die voor een groot deel meteen doorgevoerd zijn.

Wilt u ook aan de slag met de vernieuwde Floriday Explorer?

Koopt u ook in op Floriday en benieuwd naar de mogelijkheden van de Explorer? Wilt u ook meehelpen met het testen van de functionaliteit? Neem contact op met het support team van Floriday via 0174-352070 of support@floriday.io. De Floriday-collega’s begeleiden u verder in het gebruik van de Explorer.

Meer informatie

Lees eerdere nieuwsberichten over de Explorer op de website van Floriday:

Gerelateerd nieuws