Op social media kwam het wellicht ook bij u langs: onze wervingscampagne voor logistiek personeel. Via Instagram, Facebook, Snapchat en Youtube proberen we voldoende nieuwe medewerkers binnen te halen en als werkgever beter zichtbaar te zijn. Met succes: ruim duizend mensen toonden inmiddels interesse in een functie bij Royal FloraHolland.

Maar liefst zestig nieuwe logistieke medewerkers kwamen erbij in juni. Dat is een mooie opsteker, want dit jaar is het lastiger dan ooit om voldoende personeel voor Royal FloraHolland te werven voor de korte en de lange termijn. De krapte op de arbeidsmarkt blijft onveranderd groot. Er is veel concurrentie en dagelijks lopen we tegen personeelstekorten op onze werkvloer aan. Dat geeft druk op onze logistieke performance en klanttevredenheid.

Eigen medewerkers in de hoofdrol

'Bloei op met de leukste ochtendbaan van Nederland'. Met deze slogan laat de grootschalige wervingscampagne in de regio's Aalsmeer, Rijnsburg en Naaldwijk, de voordelen van de vroege ochtendbaan zien: logistiek medewerkers werken in de ochtenden die hén goed uitkomen. Zo combineren ze het werk makkelijk met een studie, andere baan, hobby, zorgtaken of hebben een middag voor zichzelf. Centraal in de wervingscampagne staan onze eigen medewerkers die in de logistiek werken tussen de geurige en kleurige bloemen en planten. Zij maken deze campagne uniek en bijzonder en daar zijn we trots op.

Goede resultaten

De resultaten van de wervingscampagne zijn boven verwachting. Zowel in het aantal weergaven, aanmeldingen als uiteindelijke nieuwe collega’s aannemen scoren we uitstekend. We ontvangen sollicitanten op onze locaties en daar maken ze kennis met het proces en het werk. Vanaf hun eerste dag worden ze volledig ingewerkt op onze processen, waaronder het orderpicken en rondrijden op een trekker. De eerste resultaten van de instroom van nieuwe medewerkers zijn al merkbaar in ons proces, waar we deze collega's goed kunnen gebruiken vanwege het hoge werkaanbod en de vakantieperiodes.

Gerelateerd nieuws