Uniek aanbod voor kleinschalige lid-kwekers om een milieucertificaat te behalen

5 juli 2022
Duurzaamheid
Milieuregistratie & -certificering
Royal FloraHolland doet kleinschalige lid-kwekers een uniek aanbod om ook te starten met digitale milieuregistratie en binnen een jaar een milieucertificaat te behalen. Het gaat om een eenmalig aanbod in de vorm van persoonlijke begeleiding door het hele proces van certificering, én een financiële tegemoetkoming van €350. Royal FloraHolland doet dit aanbod, opdat ook kleinschalige lid-kwekers kunnen inspelen op de toenemende vraag naar milieucertificaten, en zij hun bloemen en planten in de toekomst breed kunnen blijven leveren.

Kwekers in Nederland en België kunnen gebruik maken van het aanbod als ze lid zijn van Royal FloraHolland en een jaaromzet bij Royal FloraHolland hebben onder €100.000 (peildatum 31/12/2021). Zodra kwekers een certificaat hebben behaald, wordt dat direct zichtbaar op de klok en op termijn in andere verkoopkanalen. Op deze manier vinden kopers snel en efficiënt aanbod van gecertificeerde kwekerijen.

Toenemende vraag naar milieucertificering

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze maatschappij, zowel bij bedrijven als consumenten. Ook vanuit Royal FloraHolland zien we een toenemende en steeds dwingender vraag van kopers naar milieucertificering om aan te tonen dat zij verantwoord inkopen. Veel kwekers voldoen al aan hoge duurzaamheidseisen en het aantal leden van Royal FloraHolland met een milieucertificaat groeit. Het percentage kleinschalige lid-kwekers met een milieucertificaat blijft nog achter.

Steven van Schilfgaarde, CEO Royal FloraHolland. “Met dit aanbod maken wij het kleinschalige lid-kwekers zo gemakkelijk mogelijk om óók de stap naar certificering te zetten. We verwachten dat de wettelijke kaders rondom duurzaamheid alleen maar verder toenemen. Daarom kunnen we vanuit de sector beter zelf het heft in handen nemen, wat ook al op veel terreinen gebeurt. Met milieucertificaten zijn we transparant naar de markt over de productiewijze van onze bloemen en planten. Zo tonen we aan dat onze producten zijn gekweekt met respect voor mens en milieu.”

Aanmelden

Gerelateerd nieuws